пʼятниця, 19 вересня 2008 10:11

Харків"янин побив рекорд Марадони

Харків"янин побив рекорд Марадони
Учасник марафону Київ-Варшава на підтримку проведення в Україні та Польщі фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року харків"янин Микола Куценко першим у світі пройшов близько 900 км. за 17 днів, зробивши 850 тисяч ударів по м"ячу за футбольними правилами. Про це на прес-конференції повідомив представник Книги рекордів України Ігор Підчибій.

За встановлення рекорду України в категорії "марафони" він нагородив дипломом Миколу Куценко.

Окрім нього Підчибій вручив дипломи ще трьом учасникам - людям з обмеженими можливостями, які супроводжували спортсмена на колясках впродовж всього марафону з Києва до Варшави.

Зі слів Підчибія, українці першими в світі встановили подібний рекорд, тому Книга рекордів України підготує відповідне поводження з проханням занести результат вітчизняних рекордсменів у Книгу рекордів Гінеса.

Організатор марафону, голова громадської організації інвалідів міста бровари "Прагнення" Олег Іваненко наголосив, що встановлення рекорду не було самою ціллю для організаторів і учасників акції. За його словами, головною ідеєю марафону є підтримка проведення в Україні та Польщі Євро-2012, а також спроба звернути увагу держави на потреби людей з обмеженими можливостями.

Учасники марафону відзначили величезну підтримку з боку жителів міст і сіл, в яких вони побували. За словами Миколи Куценко, їх зустрічали хлібом-сіллю, влаштовували концерти та навіть не хотіли відпускати. А місцева малеча хотіла йти з марафонцями аж до Варшави, не дивлячись на погодні умови.

На польській землі, відзначив Іваненко, українців зустрічали, швидше за все, без розуміння, тому що інформаційної підтримки акції практично не було. Він відзначив, що Польща попросила рік на підготовку такої акції, тому там була пройдена одна символічна марафонська дистанція (42 км. 195 м) і проведено братання з польським народом. Після цього всі українці повернулися на Батьківщину.

Іваненко також повідомив, що акція відбулася без фінансової підтримки спонсорів або держави. Певна допомога на проведення марафону поступила від Національного агентства України з питань підготовки та проведення Євро-2012 і його керівника Євгенія Червоненко. А найбільшу підтримку учасники акції отримували від місцевої влади та простих людей в кожному регіоні, де проходив їх маршрут, передає УНІАН.

Нагадаємо, марафон Київ-Варшава на підтримку Євро-2012 в Україні та Польщі стартував 31 серпня з Майдана Незалежності в Києві.

Харків"янин Микола Куценко набивав футбольний м"яч за футбольними правилами щодня по 42 км. 195 м, йдучи від Києва до Варшави. При цьому він робив по 50 тис. ударів по м"ячу за одну дистанцію.

"mignews.com.ua"

Зараз ви читаєте новину «Харків"янин побив рекорд Марадони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі