четвер, 15 березня 2018 13:48

"Гвоздик нокаутує француза в першій половині титульного бою"

"Гвоздик нокаутує француза в першій половині титульного бою"
Гвоздик і Амар позмагаються за титул

У ніч проти неділі, 18 березня, в театрі Madison Square Garden у Нью-Йорку, США, Олександр Гвоздик позмагається за титул "тимчасового" чемпіона світу у напівтяжкій вазі за версією WBC. 30-річний харків'янин зустрінеться з на 5 років старшим французьким боксером, екс-чемпіоном Європи Мехді Амаром. Переможець невдовзі отримає право вийти на бій за повноцінний титул.

Для Gazeta.ua цей поєдинок, а також розклади у напівтяжкому дивізіоні, коментує 38-річний Сергій Демченко – уродженець Сум, який давно оселився у столиці Італії Римі. 2015 і 2016 років він двічі боксував з Амаром за євротитули на його території, у Франції, і двічі судді з невеликою перевагою віддавали перемогу домашньому боксерові.

Про бої з Мехді Амаром

"Перед першим поєдинком я навіть не займався боксом, тільки фітнесом. Готувався без тренера. Зателефонував матчмейкер, спитав, чи хочу побоксувати із французом. Погодився. Але навіть на тому багажі, який у мене був, я Амару не програв. У принципі "розкусив" його вже після першого бою. До матчу-реваншу готувався з тренером. І вже в першому раунді знав, що повинен виграти в нього. Відчував суперника абсолютно у всьому. І тут почали відбуватися дивні речі. То час зупинили швидше. Потім в одному з моментів я послизнувся в куті Амара – там води було багато, а суддя починає мені відраховувати. Були й інші епізоди. Словом, знову судді подарували перемогу Амару".

Характеристика Амара і шанси Гвоздика

"Амар багато рухається, тікає, зміщується, намагається фінтити. Наприклад, дивиться на груди, а б'є в голову. Передньою рукою добре працює. Він швидко входить на ближню та середню дистанцію і так само швидко виходить. Але він безударний, в нього немає міці. Думаю, в Олександра не буде з ним абсолютно ніяких проблем і він його нокаутує в першій половині бою. Якщо Амар відчував мої удари, то Олександр його просто "з'їсть". Гвоздику треба його підтискати, тоді він губиться".

Усі лідери практично на одному рівні. Гвоздика я хочу бачити фаворитом

Гвоздик проти Стівенсона

"Чемпіон WBC, канадієць Адоніс Стівенсон не буде простою прогулянкою для Гвоздика (вони зустрінуться в разі перемоги Гвоздика над Амаром і захисту титулу Стівенсоном у бою з Баду Джеком 19 травня - Gazeta.ua). Він здається простачком, але насправді є дуже непростим боксером. Стівенсон неординарно завдає удари, дуже швидко. Його удари невидимі й жорсткі - він б'є всією масою. До того ж, завдає удари по короткій траєкторії, вони швидкі і короткі. Так, вік у нього вже солідний (40 років - Gazeta.ua). Але для Олександра це буде дуже важкий бій. Та я сподіваюся, Гвоздик зможе перемогти. Він молодий, талановитий, здібний, "голодніший" і дуже розумний боксер. Гвоздик, коли боксує, не просто б'є як по мішку, а вираховує, комбінує, від ситуації діє".

Гвоздик і російські чемпіони

"Думаю, Гвоздику найважче буде боксувати з Бетербієвим – чемпіоном IBF. Той дуже добре з короткої дистанції пробиває. Йому не потрібно великої амплітуди, щоб завдавати жорсткі удари. А найлегше, вважаю, Олександрові буде з володарем титулу WBA Дмитром Біволом. Мені здається, йому бракує роботи на ближній дистанції. Взагалі, всі лідери практично на одному рівні. Гвоздика я хочу бачити фаворитом, уболіваю за нього, але куди не глянь, усюди монстри. Дивізіон божевільний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Лінаресом побачимо найкращу версію Ломаченка

Олександр Гвоздик виграв усі 14 боїв проведених боїв, 12 разів нокаутом. Мехді Амар здобув 34 перемоги, 16 нокаутів, має п'ять поразок і дві нічиї.

Зараз ви читаєте новину «"Гвоздик нокаутує француза в першій половині титульного бою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі