пʼятниця, 27 липня 2007 09:57

Грузія виставила ультиматум Росії по Олімпіаді-2014 в Сочі

Росія не має права включати територію Абхазії в створення інфраструктури для Олімпіади-2014 в обхід офіційного Тбілісі, заявила в четвер, 26 липня, журналістам спікер грузинського парламенту Ніно Бурджанадзе, повідомляє www.sports.ru.

Вона прокоментувала інформацію про те, що Росія має намір розмістити на території невизнаної республіки ключові об"єкти будівельного комплексу, що забезпечує зведення олімпійської інфраструктури. Передбачувані інвестиції оцінюються в сотні мільйонів доларів.

- Якщо йдеться про те, що Росія без згоди офіційних грузинських властей вкладатиме інвестиції на створення інфраструктури для сочинської Олімпіади-2014, то ми нагадаємо Росії, що Абхазія – це територія суверенної Грузії. А якщо Росія продовжить свої капіталовкладення, то Олімпіада в Сочі розділить долю Московської Олімпіади, - заявила Бурджанадзе.

До рішення Міжнародного Олімпійського комітету з визначення місця проведення зимової Олімпіади-2014 президент Грузії Михайло Саакашвілі підтримав кандидатуру Сочі. Тоді президент пояснив свою підтримку тим, що проведення Олімпіади в російському місті Сочі, яка знаходиться в декількох кілометрах від Абхазії, сприятиме стабільності в регіоні.
Зараз ви читаєте новину «Грузія виставила ультиматум Росії по Олімпіаді-2014 в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі