четвер, 17 грудня 2015 02:13

Гроші порівну і група порятунку українського футболу: як пройшло зібрання клубів прем'єр-ліги
13

Фото: Ірина Козюпа
Генеральний директор “Шахтаря” Сергій Палкін

Дві години тривало зібрання учасників Прем´єр-ліги України. 10 клубів елітного дивізіону українського футболу були представлені функціонерами різного рангу - від президентів і до спортивних директорів. На зустріч з різних причин не з´явилися представники запорізького "Металурга", дніпродзержинської "Сталі", дніпропетровського "Дніпра" та луганської "Зорі".

Президент Прем´єр-ліги Віталій Данилов на зустріч не прийшов. Організацію представляв генеральний директор Петро Іванов. Федерація футболу України прислала виконавчого директора Володимира Генінсона та першого віце-президента Олександра Бандурка.

Також на зібрання запросили директора телеканалів "Футбол 1" / "Футбол 2" Олександра Денисова та ведучого програми "Профутбол" Ігоря Циганика. "Футболи" і "2+2" є трансляторами матчів прем´єр-ліги. У цьому сезоні вони вкрай незадоволені низькими рейтингами та відсутністю інтриги у чемпіонаті.

Зустріч ініціював "Олімпік", який незадоволений розподілом спонсорських коштів. Ще одне важливе питання - формат чемпіонату.

Зібрання пройшло за зачиненими дверима. Після двогодинного обговорення представники клубів поділилися з журналістами прийнятими рішення та враженнями від зустрічі.

Найцікавіше зі слів учасників зібрання:

- Спонсорські кошти мають рівномірно ділитися між клубами. За таке рішення проголосували всі, окрім "Карпат".

- 29 лютого пройде звітно-виборча конференція Прем´єр-ліги, на якій оберуть нового президента організації.

- Клуби ще не визначилися з новим форматом. Всі визнають, що ідеальний варіант - це 16 команд, але в теперішніх умовах це фантастика. 23 грудня відбудеться перше засідання робочої групи з порятунку українського футболу. Рятувати чемпіонат будуть спільними зусиллями клуби, ФФУ та канали-транслятори.

- Є 8-9 варіантів чемпіонату. Найчастіше представники клубів говорили про 12 команд і розподіл навесні на дві групи по шість учасників. Одні змагаються за призові місця та єврокубки, інші - за виживання.

- Окрім спонсорських коштів та формату майбутнього чемпіонату учасники зібрання коментували свої клубні справи. Так в.о. генерального директора "Карпат" Юрій Дячук-Ставицький зізнався, що продовжив би контракт з хорватським наставником Ігорем Йовічевічем, але тільки на півроку.

А генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін заявив, що слова так званого міністра ДНР він коментувати не буде. "Так званого" можете підкреслити" - зазначив Палкін.

Добре, що у клубному футболі України почався рух, але не Прем´єр-лігою єдиною. 18 грудня відбудеться виконком ФФУ, на якому вирішуватимуть питання з наставником збірної України. Бандурко заявив, що підтримує Михайла Фоменка, який вивів команду на Євро-2016 і запросив журналістів у Будинок футболу. Чекати залишилось зовсім недовго.

Зараз ви читаєте новину «Гроші порівну і група порятунку українського футболу: як пройшло зібрання клубів прем'єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі