вівторок, 06 вересня 2022 21:51

Григорій Суркіс пролобіював інтереси футбольного клубу брата: у НАЗК мовчать

Григорій Суркіс пролобіював інтереси футбольного клубу брата: у НАЗК мовчать
До Ради внесли та проголосували зміни до Закону України "Про фізичну культуру та спорт". Вони передбачають розмежування спортивних заходів та змагань. Фото: rada.gov.ua

Нардеп від ОПЗЖ Григорій Суркіс продавив у Верховній Раді України законопроєкт про телепул на користь клубу брата Ігоря Суркіса. Про це пише "24 канал", аналізуючи зміни, внесені парламентом до Закону України "Про фізичну культуру та спорт".

Цьогоріч УПЛ уперше оголосила про створення єдиного телепулу, віддавши контракт у $16,2 млн міжнародній компанії Setanta Sports.

Попри те, що це рішення підтримала більшість клубів УПЛ, на практиці телепул почали бойкотувати ФК "Динамо" (належить Суркісам), "Рух", "Зоря" та "Дніпро-1". Ці клуби не пускали офіційного транслятора на свої домашні матчі, а право вести трансляцію передавали телеканалам медіагрупи 1+1, яка, своєю чергою, на 24,51% належить родині Суркісів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час матчу УПЛ вперше вшанували пам'ять загиблих на війні ультрас

Відповідно до ч. 8 ст. 45 Закону України "Про фізичну культуру та спорт", право на висвітлення спортивних заходів належить організаторам спортивних заходів. Водночас юристи по-різному трактували поняття "організатор заходу". Тому сьогодні з подання спортивного комітету, де Григорій Суркіс обіймає посаду секретаря, до Ради внесли й проголосували зміни до Закону України "Про фізичну культуру та спорт". Вони передбачають розмежування спортивних заходів та змагань, а також визначають, що організатором матчу вважається "футбольний клуб команди-господаря".

Таким чином, Григорій Суркіс зміг пролобіювати документ, який дозволяє його родині й рідному брату Ігорю Суркісу зокрема двічі заробити на телетрансляції футбольних матчів: спочатку як власнику ФК "Динамо", а потім ще й як власнику медіагрупи 1+1.

У НАЗК на факти конфлікту інтересів політика із забороненої проросійської партії ОПЖЗ поки що не відреагували.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Суркіс пролобіював інтереси футбольного клубу брата: у НАЗК мовчать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі