четвер, 28 серпня 2008 10:52

Гравці "Динамо" розповіли про другий погром "Спартака"

Після матчу відмінний настрій був не тільки у всіх динамівців, але й у журналістів. Тому не дивно, що під час інтерв"ю часто проскакували жарти як з одного, так і з іншого боку.

Огнен Вукоєвіч, півзахисник "Динамо":

- Я дуже щасливий як за себе, так і за глядачів, які нас дуже сильно сьогодні підтримували, і цю перемогу я б хотів присвятити саме їм.

- З ким би ви хотіли зустрітися в груповому етапі Ліги чемпіонів?

- Мені все одно, хто нам попадеться. У нас дуже хороша команда, ми показуємо високий рівень гри, так що ми нікого не боїмося. Зі всіма суперниками боротимемося на рівних. Особисто я б хотів зіграти з мадридським "Реалом".

- Оцініть гру "Спартака".

- Москвичі мене розчарували. Коли б не їх воротар Плетікоса, ми б їм забили ще більше м"ячів.

- З Юссуфом вам простіше грати в центрі поля?

- Так, з ним в тандемі дуже добре грати, ми повністю контролюємо середину поля. Думаю, з кожною грою ми додаватимемо і гратимемо ще краще.

- Ваша колишня команда, загребське "Динамо", програла "Шахтареві" 1:3.

- "Шахтар" дуже сильна команда. "Динамо" ж продало всіх своїх провідних футболістів. Мені шкода, що вони програли.

- Про що ви розмовляли після матчу з Плетікосою?

- Стіпе сказав, що "Динамо" - дуже сильна команда, привітав нас з перемогою і зізнався, що пенальті був чистий.


Станіслав Богуш, воротар "Динамо":

- Ви бачили, сьогоднішній матч склався для нас вдало. Єдине, що приходить зараз на розум, - для "Спартака" програти з таким рахунком, напевно, було боляче. Хлопці повністю віддалися грі, як нас і настроював Юрій Павлович, установку тренера всі виконали, звідси і позитивний результат.

- У вас особисто мандражу перед матчем не було?

- В принципі, як і перед кожним поєдинком, якесь хвилювання було присутнє, але з виходом на поле воно пішло. У такі моменти просто розумієш, що потрібно робити свою справу - і все.

- Вже відчуваєте себе першим воротарем "Динамо"?

- Так не можна сказати. У нас в команді всі воротарі дуже високого рівня. Те, що тренер зараз мені довіряє, я розцінюю як наданий мені шанс, якого я просто не маю права не використовувати або якось зіпсувати. А Шовковський завжди був і залишається дуже хорошим воротарем. У нас такого немає, що хтось перший, а хтось другий.

- Після гри він тебе привітав?

- Звичайно. Я привітав його в Москві, а він мене сьогодні. Воротарська солідарність завжди присутня.

- Після пропущеного м"яча з"явилася нервозність?

- Ні. Результату команда досягла, чого було нервувати? Може, просто хлопці трохи розслабилися і не були сконцентровані з перших хвилин другого тайму. Але пропущений м"яч виявився своєрідним відром холодної води. Для "Спартака" було б краще, якби вони не забивали.


Артем Мілевський, нападаючий "Динамо":

- Емоцій дуже багато, я дуже радий, всіх поздоровляю з перемогою, і величезне спасибі всім, хто за нас вболіває та допомагає нам.

- Розраховували перемогти з таким великим рахунком?

- Не те, щоб розраховували, просто ви самі бачили, скільки вболівальників зібралося на трибунах. Давно на наші матчі не приходило стільки народу, тому у всіх нас була величезна мотивація, не дивлячись на результат першого матчу. Ми вийшли на поле і грали так, ніби нам була потрібна тільки перемога.

- "Манчестер Юнайтед", "Реал", "Барселона". З яким суперником хотіли б зустрітися в групі?

- Може, там є хтось послабший?

- "Спартак-2", наприклад?

- (сміється) Груповий етап - це свято. Приїдуть гранди європейського футболу, тому, мені здається, цих поєдинків всі чекають з особливим нетерпінням.

Олександр Алієв, півзахисник "Динамо":

- Для мене головне грати в основному складі. Перед командою ж стоїть завдання зайняти перше місце в чемпіонаті і в Лізі чемпіонів не повторити помилок минулих років.

- Перед минулим жеребкуванням ви хотіли, щоб "Динамо" попався "Спартак". А на цей раз хто з суперників вам до душі?

- Я знаю, що в груповому етапі братимуть участь 32 кращих команди. Хто попадеться, з тим і гратимемо. Грати можна зі всіма. Також і обігравати їх.

- У сьогоднішній грі, як ви і говорили, "Динамо" забило швидкий гол. Наскільки сильно він вплинув на подальший хід гри?

- Звичайно, цей м"яч значною мірою відбився на подальшому розвитку подій. Все-таки, "Спартак" практично нічого не зміг сьогодні зробити. Хіба що забили один гол, але у всьому решта ми їх повністю переграли. Перед матчем було неприємно читати, як Карпін і Паршивлюк в інтерв"ю говорили, мовляв, ми "порвемо" "Динамо". Але це просто слова, а на ділі вони абсолютно нічого не зробили.

- В порівнянні з минулим роком, "Динамо" відчуває в собі сили вигравати у серйозних суперників?

- Звичайно. Сьогодні, як і в Москві, ми показали, що дійсно є командою. Такої згуртованості за той час, поки знаходжуся в команді, якщо чесно, ще не бачив. Хлопці один за одного стоять горою.

- Де було легше грати - в Москві чи в Києві?

- Звичайно, вдома, при своїх уболівальниках. Думаю, ми влаштували їм велике свято. Величезне їм спасибі за те, що нас так несамовито підтримували. Почастіше б збирався повний стадіон на наші домашні матчі чемпіонату України.

Ісмаель Бангура, нападаючий "Динамо":

- Ви відчули атмосферу протистояння "Спартака" і "Динамо"?

- Звичайно, ми встигли оцінити всю важливість матчу, тим паче, що грали удома. Нам була необхідна тільки перемога, ми постаралися її досягти, і нам вдалося це зробити.

- Прокоментуйте епізод з пенальті. Що там трапилося насправді?

- Пенальті був стовідсотковий. Але все вирішує суддя. Головне, що ми перемогли, а про той епізод я вже забув.

- Ви турбувалися, що сьогодні не вдалося забити більше, ніж один м"яч?

- Повторюся, найголовніше, що команда виграла, і ми потрапили в Лігу чемпіонів. А хто і скільки забивав - це неважливо.

- З якими суперниками ви хотіли б опинитися в одній групі?

- Мені без різниці. Звичайно, я не проти зіграти з французами, наприклад, з "Марселем", і показати в цих матчах хорошу гру.

ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Динамо" розповіли про другий погром "Спартака"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі