пʼятниця, 18 жовтня 2019 20:51

"Гірники" розім'ялися перед матчем Ліги чемпіонів: головні висновки матчу "Шахтар" - "Колос"

"Гірники" розім'ялися перед матчем Ліги чемпіонів: головні висновки матчу "Шахтар" - "Колос"
Тайсон відзначився дублем у воротах "Колоса". Фото: ФК "Шахтар"

"Шахтар" в рамках 11 туру чемпіонату України легко переміг "Колос" 6:0.

Gazeta.ua визначила головні аспекти гри в Харкові.

"Гірники" готувалися до Ліги чемпіонів. Луїш Каштру дав відпочити ряду гравців напередодні гри Ліги чемпіонів проти "Динамо" Загреб. Ісмаїлі та Соломона не виявилися навіть в заявці. Марлос та Кривцов залишилися в запасі. А Степаненко пропускав гру через перебір карток. Тому свій шанс отримали гравці, які мають меншого ігрового часу. В основі вийшли бразильці Тете та Сіпріано. В центрі захисту грав 20- річний Бондар. В перерві був замінений Алан Патрік поступився місцем на полі Маркусу Антоніо.

Вирішальним у матчі став швидкий гол. "Колос" на рівних не міг протидіяти супернику, тому побудував гру від оборони. Швидкий гол Мораеса після помилки Парамонова зруйнував всі плани команди Костишина на гру. Гостям потрібно було змінювати план на матч. Бажання відігратися мало пагубні наслідки. Отримавши потрібний простір футболісти "Шахтаря" легко розгромили суперника. Після того, як рахунок став 2:0 гра фактично завершилася. Залишалося тільки питання: скільки м'ячів у свої ворота отримають гості.

"Колосу" не вистачало головного тренера. Руслана Костишин пропускав гру через перебір жовтих карток. Тренер "Колоса" не завжди може стримувати власні емоції, тому отримує картки. Команда з Ковалівки – тренерська, залежність від Костишина велика. Тому гравцям гостей явно не вистачало емоцій тренера, щоб тримати себе в тонусі.

Коноплянка забив дебютний гол за "Шахтар". Через півтора місяця перебування в складі "гірників" Коноплянка забив дебютний гол. Все вийшло у стилі гравця: ударом по дузі в дальній кут. Видно, що Коноплянка адаптується до нових вимог та притирається до партнерів.

Коноплянка вперше забив за "Шахтар"

Колосу не вистачає класу. Команда має бажання, але провали час від часу відбувається через те, що якість гравців не дуже висока. Індивідуальні помилки перекреслюють команду гру. Футболістів із досвідом УПЛ не так багато. Тому від таких провалів нікуди не подінешся. Можливо, після першого голу варто було заспокоїтися, десь притримати гру, але не бігти відігруватися та отримувати ще більші проблеми.

Додо стає основним правим захисником "Шахтаря". Сезон на позиції правого захисника починав Болбат, але бразилець Додо відвойовує місце в складі. В матчі проти "Аталанти" прискорення Додо призвело до другого голу. В грі проти "Колоса" бразилець забив красивий гол. Каштру все більше довіряє бразильському захиснику ігровий час на полі, за що футболіст відповідає якістю гри.

"Шахтар" награвав атакувальну гру. "Гірники" багато уваги приділили атаці. Склад на гру мав атакувальне спрямування. На полі у господарів не було чистого руйнівника, найближче до захисників грав Коваленко. Флангові оборонці Додо та Сіпріано більше часу проводили в обороні, ніж думали про свої прямі обов'язки. При тому, що "Колос" контратакувальна команда, яка намагається проводити швидкі атаки. Попри рахунок свої небезпечні моменти біля воріт П'ятова виникали. Можна припустити, що тренерський штаб "гірників" награв окремі ігрові комбінації на матчі середи Ліги чемпіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" не відпустив свого захисника в АПЛ


Після перемоги над "Колосом" "Шахтар" відірвався вже на 13 очок. Наступну гру "гірники" проведуть 22 жовтня в рамках Ліги чемпіонів проти "Динамо" Загреб в Харкові. В УПЛ "гірники" зіграють 27 жовтня проти "Олександрії".

Зараз ви читаєте новину «"Гірники" розім'ялися перед матчем Ліги чемпіонів: головні висновки матчу "Шахтар" - "Колос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі