середа, 17 липня 2013 11:50

"Футбол – це не тільки перемоги" - Кварцяний написав книгу

"Футбол – це не тільки перемоги" - Кварцяний написав книгу
Книга написана російською, має майже 300 сторінок і важить понад кілограм ФОТО: fcvolyn.net

Головний тренер та президент ФК "Волинь" Віталій Кварцяний 16 липня презентував свою книгу про футбол під назвою "Футбол – це не тільки перемоги".

У книзі автор розповідає про свої перші кроки у футболі, про свята та будні тренерської роботи, про тих людей, які творили волинський футбол. Свою книгу Кварцяний присвятив родині. Першим критиком мемуарів стала дружина тренера.

"Я приніс додому книгу, дружина подивилась і сказала "Та це єрунда, треба більше". Ну, а коли взяла в руки остаточний варіант, то сказала "Ну це вже щось, хоч на щось схоже", – розповів Кварцяний.

Однією з причин появи книжки автор назвав відсутність матеріалів саме про волинський футбол. Крім того, кілька років тому ФК "Волинь" відзначив 50-річчя, а у вересні стадіону "Авангард", на якому грають "волиняни", виповниться 80 років. Тобто вже є про що згадати. Варто зауважити також, що книга з'явилась якраз напередодні ювілею Віталія Кварцяного, 19 липня він відзначатиме своє 60-річчя. Під час презентації Кварцяний навіть кілька раз робив паузи, на очі набігали сльози, емоції заважали говорити.

З приводу того, що книга написана російською мовою, тренер "Волині" зауважив, що цією мовою писати про футбольну тематику простіше. Однак, за його словами, він вболіває за долю української мови і тому зараз намагається все частіше розмовляти саме українською.

До мемуарів потрапили унікальні світлини, які ніколи раніше не публікувались, а також історії про внутрішнє життя команди. Наразі видрукували 1000 примірників, якщо буде потреба, то обіцяють додрукувати ще. Придбати поки що книгу можна у клубі "Волинь" вартістю 120 грн, згодом вона з'явиться на полицях магазинів.

Зараз ви читаєте новину «"Футбол – це не тільки перемоги" - Кварцяний написав книгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі