четвер, 05 квітня 2018 14:16

ФІФА запроваджує нові правила футболу

ФІФА запроваджує нові правила футболу
У нових правилах голкіпери матимуть ширшу свободу дій

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) прагне вдосконалити футбольні правила і вже розробила деякі зміни. Застосовуватимуть новинки під час молодіжних турнірів, де запровадять жовті картки для тренерів команд. Також зміниться процедура проведення замін і введення м'яча в гру воротарем.

Якщо раніше у разі активного невдоволення діями арбітра тренерів відправляли на трибуни, то тепер за допомогою жовтої картки їм подаватимуть сигнал про неналежну поведінку, пише Polska Agencja Prasowa з посиланням на BILD.

Крім того, арбітри зможуть вказувати футболістові, що він може покинути поле для заміни на будь-якій ділянці. Це зроблено для того, щоб команди не затягували час гри, намагаючись змінити гравця, який перебуває далеко від партнера, котрий виходить на поле.

Також воротар при виконанні вільного удару зможе віддати пас партнерові у штрафному, що раніше було заборонено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФІФА ухвалила рішення з приводу відеоповторів

У червні 2017 року ФІФА почала розслідування щодо можливих допінг-порушень 34 російських футболістів, у тому числі учасників КС-2014. Повідомлялося, що у ФІФА є подробиці й докази застосування допінгу в збірній Росії. Остання в Кубку світу-2014 завершила виступ на груповому етапі.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА запроваджує нові правила футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі