понеділок, 29 січня 2018 18:10

ФФУ бачить в діях "Динамо" загрозу територіальній цілісності України

ФФУ бачить в діях "Динамо" загрозу територіальній цілісності України
У ФФУ стверджують, що доклали зусиль, щоб прискорити процес розгляду справи по матчу "Маріуполь" - "Динамо". Фото: ffu.org.ua

"Динамо" звинуватило ФФУ в навмисному затягуванні процесу розгляду питання щодо апеляції по справі за неявку на матч із "Маріуполем".

За інформацією на офіційному сайті столичного клубу, в ФФУ всіляко відтягують розгляд справи.

У "Динамо" акцентують увагу на необхідності отримання рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) в максимально короткий термін, а саме до 20 лютого 2018 року. При цьому "Динамо" запропонувало суду видати сторонам до цієї дати короткий текст рішення (резолютивну частину).

"Очевидно, що ФФУ жодного разу протягом тривалого часу не показала свою зацікавленість в тому, щоб справа була розглянута в максимально стислі строки і з мінімальними збитками для змагання. У той час, як для "Динамо" стабільність змагань і можливість виконання рішення CAS була важливіша за власний комфорт", - сказано в офіційній заяві клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судовим позовом Суркіси ставлять під сумнів цілісність і безпеку України – голова ФФ Маріуполя

ФФУ відповіла на адресу киян досить різко.

"Позов "Динамо" в Лозанну ставить під сумнів не лише безпеку в Україні, але й територіальну цілісність країни. З огляду на, що справа розглядається за кілька місяців до фіналів Ліги чемпіонів, які мають відбутися в столиці в травні, виникають ризики великих іміджевих втрат не лише для українського футболу, але і для всієї України. Адже вперше за 90-річну історію легендарного клубу менеджмент "Динамо", виправляючи свої помилки, зважився на позов проти національної асоціації в міжнародних інстанціях.

ФФУ, як, впевнені, і вболівальники, гравці і тренери команд "Динамо" та інших клубів, зацікавлена в якнайшвидшому розгляді справи. Тому саме ФФУ сприяла тому, щоб засідання CAS було призначено на 12 лютого. До того ж представники федерації запропонували провести засідання в форматі письмового розгляду документів, які вже представлені в суді. В цьому випадку з великою ймовірністю можна говорити, що рішення буде прийнято в день засідання. Але саме представники "Динамо" намагаються затягнути цей процес, наполягаючи на тому, щоб змінити процедуру розгляду. І в такому випадку ми можемо не отримати рішення CAS до 3 березня, коли планується останній тур першого етапу УПЛ", - сказано в заяві на сайті ФФУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загнали собаку в будку: Суркіс жорстко висловився про "Маріуполь"

Раніше була призначена дата розгляду "маріупольської" справи в Лозанні.

Зараз ви читаєте новину «ФФУ бачить в діях "Динамо" загрозу територіальній цілісності України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі