субота, 02 серпня 2008 14:02

Естафетну збірну США позбавили олімпійської медалі

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив збірну США золотої медалі Ігор 2000 року в Сіднеї, завойованої у чоловічій естафеті 4х400 метрів. Це рішення пов"язане з тим, що один з учасників естафетної команди, Антоніо Петтігрю, признався у вживанні заборонених препаратів.

Петтігрю ще в травні цього року надав свідчення про те, що з 1997 по 2003 роки він застосовував еритропоетин (ЕРО) і гормон зросту (HGH). Ці речовини входять у список заборонених до вживання спортсменами препаратів. Антидопінгове агентство США анулювало всі результати Петтігрю з 1997 року.

Разом з Петтігрю золотих медалей Олімпіади в Сіднеї позбулися три інших учасника естафети - Майкл Джонсон, а також брати-близнюки Елвін і Келвін Харрісон. За словами представника МОК Жизель Девіс, питання про перерозподіл медалей естафети 4х400 метрів ще не обговорювався.

З урахуванням дискваліфікації американців "золото" повинна отримати естафетна команда Нігерії, "срібло" - Ямайка, а "бронзу" - легкоатлети Багамських островів.

Лента.ru з посиланням на Reuters

Зараз ви читаєте новину «Естафетну збірну США позбавили олімпійської медалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі