неділя, 01 лютого 2009 14:23

Екс-суперника Кличка зловили на грабежі та здирництві

Автор: Коммерсантъ
  Сергій Лопатинський
Сергій Лопатинський
Вчора у Волгограді за підозрою у здирстві був затриманий срібний призер Європи з боксу Сергій Лопатинській та його приятель Алі Махмудов. Правоохоронці підозрюють його в причетності до побиття голови національної культурної автономії корейців Волгограду Олексія Кіма та вимагання у нього грошей. Також УФСБ та ДУВС провели обшуки в офісі зама волгоградської федерації боксу Володимира Кадіна, якого в правоохоронних органах вважають хорошим знайомим затриманих. У союзі корейців Волгограду говорять, що ДУВС вже порушило кримінальну справу відносно затриманих.

Спецоперація по затриманню срібного призера Європи з боксу Сергія Лопатинського була проведена в ніч із четверга на п"ятницю у волгоградському казино "Golden Night". У операції брали участь співробітники Центру боротьби з екстремізмом облДУВС і Управління ФСБ РФ по Волгоградській області. Спортсмен був затриманий разом із своїм товаришем Алі Махмудовим.

У національній культурній автономії корейців Волгограду (НКАКВ) вчора відзначили, що Олексій Кім зараз хворіє і зможе поспілкуватися з журналістами не раніше, ніж через місяць. "За інформацією сайта "Коммерсант", ГУВС вже порушило кримінальну справу відносно затриманих, — пояснив "Ъ" представник НКАКВ. — До того ж ця справа контролюється губернатором області Миколою Максютою". За інформацією джерела "Ъ" у НКАКВ, перевірка почалася після того, як на ім"я губернатора надійшов лист від загальноросійського об"єднання корейців. "В обігу було прохання розібратися за фактом побиття Олексія Кіма та здирства у нього грошей волгоградськими кримінальними авторитетами, — пояснив співбесідник. — Пан Кім також сам звертався в правоохоронні органи із заявою про те, що його побив Сергій Лопатинській". Імовірно, кримінальна справа збуджена по ст. 112 і ст. 163 КК РФ.

Зв"язатися безпосередньо з віце-президентом федерації боксу Володимиром Кадіним не вдалося — його мобільний телефон вчора не відповідав. Як пояснив "v102.ru " президент федерації Ігор Кшинін, безпосередньо в самому штабі пан Кадін "вже давно не з"являється". Що ж до обшуків та арешту Сергія Лопатинського, то цю інформацію у федерації не змогли прокоментувати. "Я займаюся тільки боксом і не в курсі всіх цих подій", — пояснив Ігор Кшинін.

"Чемпіон": "У фіналі юнацького чемпіонату Європи Лопатинській поступився нинішньому чемпіонові світу за версіями WBO, IBO і IBF Владимиру Кличко".


Довідка від "Gazeta.ua":

Сергій Лопатинській народився в 1976 році, є фіналістом першості Європи з боксу, срібним призером чемпіонату Росії 1998 року, майстром спорту міжнародного класу. Алієтдін Махмудов, 1977 року народження, за даними правоохоронних органів вже неодноразово затримувався співробітниками УБОП при ДУВС, не сидів. Володимир Кадін став широко відомий в 2006 році після публікації в ЗМІ офіційного запиту депутата Держдуми Олексія Митрофанова генпрокурору РФ у зв"язку із порушенням кримінальної справи відносно екс-мера Євгенія Іщенко. Депутат заявив, що підозрюваний у перевищенні посадових повноважень керівник став "жертвою злоичнноо угрупування", в яке нібито міг входити "кримінальний авторитет Кадін Володимир Володимирович".

Пізніше пан Митрофанович був вимушений публічно вибачитися та спростувати свої слова. Відзначимо, що роль Владимира Кадіна в здирстві 14 млн. рублів у пана Кіма правоохоронні органи не пояснюють, посилаючись на таємницю слідства.

Зараз ви читаєте новину «Екс-суперника Кличка зловили на грабежі та здирництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі