понеділок, 18 квітня 2022 19:20

"Є виклик до збірної - прошу з'явитися" - Петраков про скандал із гравцями "Динамо"

"Є виклик до збірної - прошу з'явитися" - Петраков про скандал із гравцями "Динамо"
Олександр Петраков прокоментував рішення "Динамо" не відпускати футболістів до збірної України. Фото: УАФ

Олександр Петраков прокоментував рішення керівництва київського "Динамо" не відпускати своїх гравців до національної команди на навчально-тренувальні збори перед стиковими матчами кваліфікації ЧС-2022.

У коментарі офіційному сайту УАФ головний тренер збірної України заявив, що не очікував такого рішення від керівництва столичного клубу, а також наголосив, що він вже має список гравців, які можуть зіграти замість динамівців.

"Я шокований. Такої відповіді не очікував. До яких офіційних поєдинків готується "Динамо", і яким регламентом ФІФА аргументує свою відмову надати гравців у зазначені у виклику дати? У країні війна, усі внутрішні змагання зупинені: регламент ФІФА застосовується до офіційних матчів, яких зараз у наших клубів немає через війну", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суркіси завжди були українофобами" - Маркевич про скандал між "Динамо" та збірною

"Які інтереси обстоює київський клуб зараз? Хочу додати, що про свій намір організувати збір 29 квітня УАФ повідомила всі наші клуби, з яких ми запрошуємо кандидатів до збірної, 11 квітня. Не пригадую, щоб "Динамо" на той час оголосило графік благодійних матчів, який виклало в листі до нас", - додав Петраков.

Петраков нагадав, що Кабмін дозволив виїхати футболістам саме з тією умовою, що вони готуватимуться до важливих матчів відбору на чемпіонат світу.

"Насамперед хочу наголосити, що ця позиція клубу - це не ідея футболістів: я постійно на зв'язку із хлопцями та знаю, що вони готові приїхати до збірної й захищати кольори України. А керівництву клубу хочу нагадати, що дозволи на тимчасовий виїзд за кордон футбольним клубам були надані Міністерством молоді та спорту України саме з причини підготування національної команди до офіційних ігор", - зазначив тренер.

Він також запевнив, що вже має список гравців, які можуть зіграти замість динамівців, якщо позиція київського клубу не зміниться.

"Ситуація змушує. У країні триває війна і зараз немає напівтонів. Усе має бути чітко: є виклик до збірної - прошу з'явитися. Якщо ні - хай, як це не прикро, доведеться "Динамо" повернутися в Україну, а мені - замінити динамівців гравцями з інших клубів", - підкреслив Петраков.

Наприкінці квітня збірна України планує розпочати тренувальний збір для підготовки до матчів плейоф відбору ЧС-2022 та Ліги націй-2022/2023.

Півфінал плейоф європейської кваліфікації ЧС-2022 між Шотландією та Україною відбудеться 1 червня. Переможець дуелі у фіналі плейоф зустрінеться з Вельсом 5 червня.

Ігор Суркіс не бачить жодних проблем у рішенні не відпускати гравців до збірної.

Зараз ви читаєте новину «"Є виклик до збірної - прошу з'явитися" - Петраков про скандал із гравцями "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі