четвер, 09 лютого 2012 15:01

Дискваліфікація наздогнала переможця "Тур де Франс" через 5 років після завершення кар'єри

Дискваліфікація наздогнала переможця "Тур де Франс" через 5 років після завершення кар'єри

Спортивний арбітражний суд в Лозанні дискваліфікував на два роки німецької велогонщика Яна Ульріха, який в 1997 році виграв престижну багатоденку "Тур де Франс". Про це повідомляє офіційний сайт суду. Ульріх покараний незважаючи на те, що він завершив спортивну кар'єру ще в лютому 2007 року.

Ульріх, як і ще кілька відомих велогонщиків, був фігурантом допінг-скандалу, що отримав назву "операція Пуерто". У 2006 році іспанська поліція провела велике розслідування і знайшла докази застосування Ульріхом допінгу. Незабаром після цього німець завершив кар'єру.

Спортивний арбітражний суд у своєму вердикті вказав, що Міжнародний союз велосипедистів (UCI) надав серйозні докази застосування Ульріхом кров'яного допінгу.

За рішенням суду, всі результати Ульріха, починаючи з травня 2005 року, анульовані. Це, зокрема, означає, що німець позбудеться третього місця на "Тур де Франс" 2005 року. Термін дискваліфікації Ульріха буде відраховуватися, починаючи з серпня 2011 року.

6 лютого Спортивний арбітражний суд дискваліфікував за застосування допінгу іншого відомого велогонщика - іспанця Альберто Контадора. Він відсторонений від спорту на два роки і позбавлений звання переможця "Тур де Франс" 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Дискваліфікація наздогнала переможця "Тур де Франс" через 5 років після завершення кар'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі