субота, 02 березня 2019 16:20

"Динамо" витратило багато сил в Чернігові перед грою проти " Челсі"

"Динамо" витратило багато сил в Чернігові перед грою проти " Челсі"
Кендзьора відзначився голом та асистом в Чернігові. Фото:fcdynamo.kiev.ua

Київське "Динамо" перемогло в Чернігові місцеву "Десну"- 2:0.

Насправді, цей матч не був простий для підопічних Олександра Хацкевича. В першу чергу, через не кращий стан поля та погодні умови. Весна ще повноцінно не добралася до Чернігова. При тому підігрів стадіону імені Юрія Гагаріна в Чернігові не працював. Тому поле були було важким. Що потребувало більших фізичних зусиль. Все це додаткові навантаження та ризики травм для футболістів. Благо відстань між Києвом та Черніговом всього -142 кілометри, що не забрало багато сил при переїзді.

Цікаве тактичне рішення прийняв Олександр Хацкевич. Дискваліфікованого Вербича на полі формально замінив центральний півзахисник Буяльський, а не більше прогнозовані – Сідклей чи Цітаїшвілі. Буяльський створив кількісну перевагу в середині поля, а Миколенко відповідав за весь лівий фланг. В кінці 90 за схожою тактикою Олег Лужний відповідав за всю праву бровку.

Миколенко відповідав за всю ліву бровку

Тренер господарів поля Олександр Рябоконь пішов на хитрість – обрав відверто захисний варіант введення гри. Виставивши відразу 3 центральні оборонці. Така само тактика вичікування, щоб спробувати стримати іменитого суперника. Десь пам'ятаючи про розгром у першому матчі на Олімпійському – 4:0. Схожу тактику Рябоконь використовував у гостьовій грі проти "Шахтаря". Тоді в Харкові "гірники" забили переможний м'яч на останніх хвилинах гри. А сама "Десна" за рахунок контратак, стандартів намагаються забити гол.

Зрозуміло, що якісні газону багато в чому нівелювала індивідуальну перевагу динамівців над суперником. А тут ще потрібно було грати про кількісної оборони суперника. Звичайно, що на такому полі в комбінаційний футбол – грати не так просто. Контроль м'яча, позиційна перевага особливо дивідендів киянам не давали. На допомогу прийшли стандарти, дальні удар, та індивідуальна майстерність гравців. Саме після кутового Томаш Кендзьора забив вирішальний гол. Після пропущеного м'яча господарям вже потрібно було розкриватися, що дозволило динамівцям закріпити власну перевагу.

На допомогу динамівцям прийшов стандарт

В другій частині сезону "Динамо" показує хорошу фізичну форму, вміння витиснути максимуму із власних моментів та вміння використовувати слабкі сторони суперника.

На жаль, травму отримав форвард "Динамо" Фран Соль. Я думаю, що головна причина криється важкому полі в Чернігові, великій кількості силових єдиноборств (Соль не звик до такого контактного футболу граючи в Нідерландах та Іспанії). Важливим чинником є фізичні навантаження отриманні іспанським гравцем під час зимових зборів. Окрім підготовки із "Динамо" іспанський нападник ще проходив збори із своїм попереднім клубом " Віллем II".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На матчі "Динамо" - " Челсі" очікується аншлаг

Наступний свій матч "Динамо" проведе в рамках Ліги Європи проти Челсі 7 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" витратило багато сил в Чернігові перед грою проти " Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі