вівторок, 30 січня 2018 11:09

"Динамо" востаннє програло "Спартаку"

"Динамо" востаннє програло "Спартаку"
Шевченко не допоміг "Динамо" перемогти "Спартак" у фіналі Кубка Співдружності-1999. Фото: sport-express.ru

30 січня 1999 року московський "Спартак" востаннє виграв у київського "Динамо". Сталося це на Кубку Співдружності.

Кияни і москвичі впевнено виграли групу. У фінальній пульці фаворити зустрічалися двічі: 0:0 на другому груповому етапі й 1:2 для "Динамо" у фіналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський виграв останній Кубок Співдружності

1-й тайм фінальної гри завершився унічию - 0:0. Хоча москвичі, у складі яких виділявся екс-киянин Юран, атакували більше й мали більше можливостей відкрити рахунок. Натомість другу половину гри активніше розпочали динамівці. Ребров головою скинув м'яч Белькевичу, і той відкрив рахунок.

На 88-й остаточний рахунок установив Титов, добивши м'яч у сітку воріт Шовковського

Спартаківці відігралися на 62-ій хв. Відзначився Мельошин. А на 88-й остаточний рахунок установив Титов, добивши м'яч у сітку воріт Шовковського. Це була остання перемога москвичів. У ХХІ ст. "Спартак" ще не перемагав "Динамо".

Але справжню силу команд показала Ліга чемпіонів 1998/99. Кияни дійшли до півфіналу, де в драматичній боротьбі поступилися "Баварії" - 3:3 і 0:1. Натомість "Спартак" не зумів вийти із групи.

За всю історію "Динамо" й "Спартак" зіграли 131 гру. Кияни перемогли в 47 матчах, 32 рази судді фіксували нічию і ще 52 перемоги на рахунку москвичів. Однак у часи незалежності тотальну перевагу мало вже "Динамо": 9 перемог, 3 нічиї й дві поразки.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" востаннє програло "Спартаку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі