пʼятниця, 10 грудня 2021 21:00

"Динамо" та "Шахтар" грають у лайні

"Динамо" та "Шахтар" грають у лайні
Президент "Динамо" Ігор Суркіс (ліворуч) та власник "Шахтаря" Ринат Ахметов. Фото: ФК "Динамо" Київ

Українські футбольні команди не зіграють навесні в єврокубках. Таке трапилося вперше за 10 років. Тоді "Шахтар" поступився в таблиці кіпрському АПОЕЛу, нині - молдовському "Шерифу". В таблиці коефіцієнтів ми впали настільки, що втратили гарантоване місце в груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Все логічно. Бо наш чемпіонат - лайно. В ньому гранди мають свої фармклуби. "Шахтар" апріорі записав у турнір шість очок через участь "Маріуполя", "Динамо" - "Чорноморця". Обоє "крутять" календарем змагань як хочуть. Формально домашні матчі проводять на виїзді й навпаки. Пояснюють це інтересами на євроарені, де "захищають честь України". Настільки, що перший гол у Лізі чемпіонів два наші топклуби спромоглися забити тільки в четвертому турі. За дванадцять матчів забили на двох тричі і здобули три очки.

"Футбол - найгірше, що було в поїзді до Барселони"

Мені шкода, що українські вболівальники змушені дивитися на страждання киян та донеччан в Європі. Відомий телекоментатор Дмитро Джулай, палкий прихильник "Динамо", полетів до Барселони на матч улюбленої команди. Після нього визнав: футбол - найгірше, що було в поїздці.

Матчі останнього туру перетворилися на формальність. Інтрига, а відповідно й інтерес до них - давно зникли. Добре, що надію підтримує національна команда, яка навесні гратиме за вихід до фінальної частини Кубка світу. Її шанси на успіх невеликі. Бо кістяк формують люди, що грають у лайні за присутності кількox тисяч глядачів.

Хіба що відроджений "Металіст" із його 26-тисячною відвідуваністю домашніх поєдинків наступного сезону зможе розворушити це гниле болото. Але всі проблеми "елітної" української ліги повернення клубу Ярославського все одно не вирішить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу не створить дива через дві проблемні позиції

Українським грандам 2021-го залишилося провести по одній грі. Це поєдинки 18 туру чемпіонату. 11 грудня, субота, "Шахтар" гратиме в Олександрії, а наступного дня "Динамо" прийматиме "Зорю". На цей момент команди ділять перше-друге місця, маючи однакову кількість очок – 44. Донецький клуб формально лідер через кращу різницю забитих та пропущених м'ячів.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" та "Шахтар" грають у лайні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі