понеділок, 01 березня 2021 21:00

"Динамо" для стримування "Зорі" може пожертвувати Лігою Європи"

"Динамо" для стримування "Зорі" може пожертвувати Лігою Європи"
Олег Федорчук вважає Скрипника найкращим тренером України.Фото: scdnipro1.com.ua

Футбольний тренер Олег Федорчук оцінив шанси луганської "Зорі" пробитися в зону Ліги чемпіонів. Після вчорашньої перемоги над "Шахтарем" "Зоря" має серію із 6 перемог поспіль і відстає від "Шахтаря" на 4, а від київського "Динамо" на 8 балів, маючи гру в запасі.

"Цілком можливо, що повториться минулорічна ситуація, коли "Зоря" претендувала на другу путівку в Лігу чемпіонів до останнього туру. Однак як і тоді, я не вірю в позитивний результат. Дуже вже залежні "Шахтар" і "Динамо" від Ліги чемпіонів. Не потрапити туди – величезний фінансовий удар. Можливо, "Динамо" пожертвує Лігою Європи, щоби стримати "Зорю". Їхня гра відбудеться відразу після матчу киян із "Вільярреалом". Втрата коштів за перемогу в матчі Ліги Європи чи навіть за вихід до наступного раунду не йде в ніяке порівняння з втратою путівки до Ліги чемпіонів. Тому пріоритет "Шахтаря" й "Динамо" – перші два місця в українській першості".

Скрипник зробив команду після того, як утратив половину складу в літнє міжсезоння

Федорчук упевнений, що причина прогресу "Зорі" – робота тренера Віктора Скрипника.

"Шахтар" разом із президентом "Динамо" Ігорем Суркісом довго і голосно обурювалися, що тренера донеччан Луїша Каштру не визнали найкращим тренером року. Відповідь ми всі побачили на полі. Не можуть помилитися всі тренери України (і я серед них), знаючи роботу кожного фахівця. Якби Скрипнику дали той склад, який має Каштру, думаю, він би досяг більших успіхів. Віктор Скрипник зробив команду після того, як утратив половину складу в літнє міжсезоння. А вже зараз його "Зоря" обігрує всіх підряд. Його талант педагога й психолога – незаперечний. Він уміє швидко давати результат. Я не скажу, що Суркіс помилився із вибором, але те, що він серйозно розглядав кандидатуру Скрипника говорить багато про що.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипник здивувався перемозі над "Шахтарем"

Влітку минулого року Віктор Скрипник міг залишити "Зорю" й тренувати "Дніпро-1". Однак керівництву "Зорі" вдалося втримати фахівця, який свого часу очолював "Вердер" – клуб німецької бундесліги.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" для стримування "Зорі" може пожертвувати Лігою Європи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі