вівторок, 18 вересня 2007 20:17

Девід Блатт став першим іноземним Заслуженим тренером Росії

Головний тренер збірної Росії по баскетболу Девід Блатт став Заслуженим тренером Росії. Тепер він є першим іноземним фахівцем в історії вітчизняного спорту, якому привласнено це звання. У ніч з 16 на 17 вересня російські баскетболісти виграли чемпіонат Європи в Іспанії.

Новина про привласнення Девіду Блатту звання Заслуженого тренера повідомив глава Російського федерального агентства по фізичній культурі і спорту Вячеслав Фетісов під час зустрічі російських баскетболістів з виконуючим обов"язки віце-прем"єра Сергієм Івановим. За словами Фетісова, він підготував указ про привласнення Блатту почесного звання відразу після перемоги збірної Росії над іспанцями у фіналі Євробаскета-2007.

Глава Росспорта відзначив також, що звання "Заслужений" привласнено всім гравцям російської команди, які брали участь в чемпіонаті Європи. Таким чином, Заслуженими майстрами спорту стали Микита Шабалкин, Джон Роберт Холден, Сергій Биков, Андрій Кириленко, Микита Моргунов, Петро Самойленко, Віктор Хряпа, Захар Пашутін, Сергій Моня, Антон Понкрашов, Олексій Саврасенко і Микола Падіус.

Девід Блатт, що народився в США і мав також ізраїльське громадянство, очолив збірну Росії в березні 2006 року, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Девід Блатт став першим іноземним Заслуженим тренером Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі