четвер, 16 липня 2009 13:34

ЧС-2010. У ПАР припиниться страйк будівельників стадіонів

ЧС-2010. У ПАР припиниться страйк будівельників стадіонів

Декілька десятків тисяч будівельників у Південно-Африканській республіці, добившись від влади підписання угоди про зарплату, припинять страйк, який привів до зупинки роботи з підготовки країни до чемпіонату світу по футболу 2010 року.

"У нас є угода. Це угода, швидше за все, буде підписана сьогодні вдень. Страйк буде припинений відразу після підписання, і, як очікується, робітники з"являться на роботу вже в четвер", - сказав заступник президента найбільшого в ПАР профспілкового об"єднання, Національного союзу працівників гірничодобувної галузі (National Unionof Mineworkers, NUM), до якого входять також і будівельники".

"Деталі (угоди про зарплату) будуть оголошені після його підписання", - додав Матоса. Раніше NUM заявив, що сторони конфлікту погодилися на підвищення заробітної плати будівельників на 12%, хоча профспілка наполягала на 13-процентному підвищенні, відкинувши раніше пропозицію влади підвищити зарплату всього на 10%.

Страйк будівельників, що почався 8 липня, паралізував роботи на декількох футбольних стадіонах, де йде підготовка до ЧС-2010 з футболу, а також на проекті зі спорудження високошвидкісних залізничних колій навколо найбільшого в країні міста Йоханесбург.

Це вже не перший випадок страйків на будівництві об"єктів майбутнього ЧС-2010. У серпні 2007 на нетривалий час через страйк робітників, які вимагали підвищення заробітної плати, вже припинялося будівництво одного з найбільших стадіонів.

У 2004 році ПАР в жорсткій боротьбі з Лівією, Єгиптом, Тунісом і Марокко виграла право на проведення чемпіонату світу з футболу, який вперше в історії пройде на африканському континенті. ЧС-2010 триватиме місяць - з 11 червня до 11 липня 2010 року, 64 матчі відбудуться на 10 стадіонах дев"яти південноафриканських міст.

За матеріалами dynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «ЧС-2010. У ПАР припиниться страйк будівельників стадіонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі