понеділок, 12 червня 2017 15:29

Чому перемога над фінами може стати ключовою

Чому перемога над фінами може стати ключовою
Збірна України здобула першу виїзну перемогу у кваліфікаційному турнірі Кубку світу-2018

Результат матчу у Тампере списує все, тому що збірна України підходила до нього у дуже поганій "точці". Апріорі – психологічна втома від минулого сезону. Наприклад, у динамівців, які програли все, що можна.

По-друге, потенційний лідер команди здебільшого провів цей сезон на лаві запасних. По-третє, не виправдали надій ті, навколо яких Шевченко хотів будувати нову команду.

І, нарешті, головне: кожний сезон УПЛ тільки підкреслює падіння нашого чемпіонату. У ньому деградують усі. І гравці "Шахтаря", базового клубу збірної, також.

Відповідно – на сьогодні різниця у класі між українцями та фінами, якщо і є, то невелика. І ми уже не говорили про фаворитизм нашої команди – так, як це було перед одеським матчем. Просто зобов'язані були брати три очки. Саме брати – це слово якнайточніше характеризує стан збірної України. І сам Шевченко це розуміє. Слова про красивий стиль збірної позаду. Реальність така: перемагати Фінляндію треба у битві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко зупинив бійку фанатів після матчу Фінляндія - Україна


І єдине, чим поки може "козиряти" наставник – довіра молодим. Саме тому останнім на поле у наших виходить 20-річний Шепелєв, про якого ще взимку мало що чув. Проти Фінляндії ризику практично ніякого. Інша річ, що ніхто з цих молодих поки не витримує рівня гри на довгій дистанції. Компліменти Соболю залишилися позаду, гра Матвієнка теж не викликала учора таких схвальних відгуків, як після загребського матчу.

З усіх негативних моментів учорашньої гри – провального першого тайму, невміння зіграти по рахунку – 1:0 і мінімальної перемоги в умовах, коли різниця забитих та пропущених м'ячів – перший чинник в умовах рівної кількості очок – треба відзначити якісну "роздягальню", проведену тренерським штабом у перерві. Були побоювання, що чим довше триматиметься нульовий рахунок, тим безнадійнішою буде гра наших. Нічого подібного. Перші хвилини другого тайму засвідчили: в нашому футболі все погано, але не настільки, щоб не притиснути Фінляндію до її воріт.

Якщо до осені змін у ситуації не буде – більшість готова це прийняти. І три очки у Фінляндії не матимуть великого значення. Але якщо Хачеріді знайде спільну мову з Хацкевичем, Гармаш продовжить грати бодай на "весняному" рівні, Коноплянка – а хоч би й у "Славії", Зінченко знайде кращий клуб, ніж ПСВ, то і позиції команди Шевченка зростуть.

І тоді перемога в Тампере стане ключовою. Бо саме вона поки дає надію на продовження боротьби, хай результати інших матчів шостого туру склалися для нас невдало. І саме ця перемога підтримує у нас інтерес на заключному відрізку боротьби у кваліфікації.

У кваліфікаційному турнірі Кубку світу-2018 зіграно шість турів. Становище команд у нашій групі: 1. Хорватія - 13 очок. 2. Ісландія - 13. 3. Туреччина - 11. 4. Україна - 11. 5. Фінляндія - 1. 6. Косово - 1.

Матчі 7 туру пройдуть 2 вересня: Україна - Туреччина, Фінлянлія - Ісландія, Косово - Хорватія

Зараз ви читаєте новину «Чому перемога над фінами може стати ключовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі