вівторок, 25 серпня 2020 23:30

Чому "Динамо" перемогло "Шахтар"

Чому "Динамо" перемогло "Шахтар"
Мірча Луческу вперше переміг "Шахтар". Фото: ФК "Динамо".

В матчі за Суперкубок України київське "Динамо" перемогло донецький "Шахтар" -3:1. Що потрібно знати про матч?

Погода зіграла за "Динамо". Весь матч був проливний дощ. За такої погоди технічним гравцям "Шахтаря" було набагато важче працювати із м'ячем та позиційно атакувати. Гра "Динамо" будувалася більше через швидкі атаки, яким дощ абсолютно не заважав.

Каштру зробив ставку на швидкий гол. В перші 15 хвилин "Шахтар" володів повною територіальною та ігровою перевагою, мав свої моменти, але "Динамо" змогло витримати стартовий тиск.

"Шахтар" атакував лівим флангом. Головний тренер "Шахтаря" Каштру залишив в запасі одного із лідерів команди Марлоса, а на правому фланзі виставив двох швидких гравців – Додо та Тете. Це стало найбільш вразливим місцем "Динамо". Олександр Караваєв не завжди справлявся із суперниками.

Луческу віддав ініціативу супернику

Матвієнко став одним з антигероїв матчу. У всіх трьох пропущених голах є провина захисника "гірників". Матвієнко втрачав свою зону, не встигав повертатися, невдало вибивав м'яч, що призводило до забитих м'ячів у ворота Андрія Пятова.

В другому таймі "Шахтар" володів повною перевагою. "Гірники" фактично закрили гравців "Динамо" на їхній половині поля, але так і не змогли реалізувати свою перевагу у забиті м'ячі.

Луческу переграв Каштру в тренерській дуелі. Розуміючи, що грати на рівних проти "гірників" "Динамо" поки не може, Мірча Луческу віддав ініціативу супернику, захищаючись через кількісну оборону та використовуючи слабкі місця суперника в захисті. "Динамо" вдалося закрити лідера "Шахтаря" Тайсона, без якого гра "гірників" багато втратила.

Дисципліна та реалізація принесли "Динамо" перемогу. Підопічні Луческу зіграли дуже дисципліновано, не даючи супернику вільних зон та підстраховуючи один одного. В потрібний момент змогли стиснути зуби та перетерпіти атаки суперника. Крім того, вдалося реалізувати всі свої моменти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу пояснив, як він переміг "Шахтар"

Після перемоги над "Шахтарем" в активі "Динамо" стало 9 перемог в Суперкубку. В "гірників" на один менше.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" перемогло "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі