неділя, 29 травня 2011 17:11

"Будівельник" зрівняв рахунок у фінальній серії з "Донецьком"

"Будівельник" зрівняв рахунок у фінальній серії з "Донецьком"

"Будівельник" обіграв "Донецьк" у четвертому матчі фінальної серії Суперліги з рахунком 76-66 (5-17, 17-13, 22-22, 22-14) і зрівняв рахунок у серії - 2:2, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Перші хвилини показали, що тренерський штаб "Будівельника" зробив правильні висновки з минулого матчу, і стартова п'ятірка киян по повній завантажила м'ячем Михайла Анісімова, який набрав 8 очок поспіль.

Якщо говорити про протистояння в передній лінії, то Анісімов, крім того, знову добре впорався з Кравцовим, однак, якщо з тих чи інших причин, Кравцов опинявся перед іншим опонентом - справа закінчувалася данком від центрового "тигрів". Але, не менш ефективно діяв і Едвардс - підібрати протидію кидку американця киянам все ще важко.

Відзначимо, що Ді Спенсер вирішив по повній реабілітуватися за невдачі минулих матчів, відпрацьовуючи у захисті з повною самовіддачею. Проте після трьох перехоплень Ді Спенсера "Будівельник" так і не зміг набрати очок.

Другий період запам'ятався глядачам протистоянням двох легких форвардів - феєрію влаштували Зак Морлі і Бранко Цветкович. Гравці з чудово поставленими середніми кидками стали моторами своїх команд, розділивши в цій чверті успіхи порівну.

Ось тільки окреслити ривок своїх колективів не зміг ніхто. Однак перша половина все одно завершилася більш успішно для господарів - три бали від Дениса Лукашова зробили рахунок 32:30.

Рецепт виходу з ситуації, близької до патової, коли ніхто з суперників не може намітити необхідної переваги, для "будівельників" виглядав просто на словах, але ой як важко насправді - це постійний безперервний пресинг.

Проти такої команди як "Донецьк" застосувати цю тактику зовсім нелегко. Але ж вдалося - приблизно з середини третьої чверті кисню для атак у "тигрів" зменшилася. Тут варто відзначити і вихід Малиша, який став стіною в трисекундній зоні. Хоча, після вимушених втрат з боку гостей "Будівельник" далеко не завжди реалізував вірні моменти в атаці. Однак жорсткий захист вкотре вирішив долю найважливішого матчу на користь "столичних" - за перші п'ять хвилин четвертого періоду "Донецьку" вдалося забити тільки два пункти, у той час як кияни реалізували дальній кидок - Ламейн Вілсон і Зак Морлі піднімають глядацьку аудиторію своїми пострілами , і коли справа доходить до вже необхідним донеччанам фолам, Лукашов і Забірченко не допускають жодного промаху з лінії штрафних.

Так перевага "Будівельника" досягла підсумкових 10 пунктів. Рахунок в серії стає 2:2 і тепер нас чекає продовження трилера, цього разу 27 травня в Донецьку.

Суперліга

Фінал

Будівельник - БК Донецьк - 76:66 (15:17, 17:13, 22:22, 22:14)

Б: Морлі (21 + 8 підбирань), Вілсон (18 + 9 підбирань), Анісімов (12 + 5 підбирань).

Д: Кравцов (13 + 7 підбирань), Цветкович (11), Едвардс (10 + 6 підбирань).

Рахунок у серії 2:2

?

Зараз ви читаєте новину «"Будівельник" зрівняв рахунок у фінальній серії з "Донецьком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі