пʼятниця, 21 лютого 2020 11:09

Бубка встановив останній "зальний" рекорд

Бубка встановив останній "зальний" рекорд
Рекорд Сергія Бубки на відкритому повітрі – 6 метрів 14 сантиметрів - не перевершений і досі

21 лютого 1993 року світовий рекордсмен Сергій Бубка востаннє побив рекорд у стрибках із жердиною для залів - 6 метрів 15 сантиметрів. Досягнення протрималося 21 рік і було перевершено французьким стрибуном Бруно Лавіленні під час останнього в історії турніру "Зірки жердини" в Донецьку - 6 метрів 16 сантиметрів. .

Для Бубки лютий 1993-го видався дуже напруженим. Було багато змагань (одне з них - у французькому Лівіньо - завершилося рекордним стрибком на 6,14 м), перельотів, змін часових поясів.

"На турнір до Донецька я приїхав дуже втомленим, - згадує Сергій Назарович. - Але пообіцяв зробити все можливе, щоб порадувати земляків". І дотримав слова! В останній спробі Бубка подолав планку на висоті 6,15 м, встановивши новий світовий рекорд для залів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий Бубка. 20-річний шведський вундеркінд установив світовий рекорд у стрибках із жердиною

Досягнення Лавіленні протрималося всього 6 років. У лютому 2020 шведський стрибун Арман Дюплантіс двічі оновлював рекорд у польському Торуні - 6 метрів 17 сантиметрів і в шотландському Глазго - 6 метрів 18 сантиметрів.

Зараз ви читаєте новину «Бубка встановив останній "зальний" рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі