середа, 25 липня 2007 10:58

Бос команди "Формули-1" побив свого гонщика

Після того, як на Нюрбургрингу обидві машини Toro Rosso вибули з боротьби, посковзнувшись на мокрому асфальті, бос команди Франц Тост чинив рукоприкладство. Тоді Скотт Спід залишив конфлікт без коментарів, але у вівторок вранці, коли в інтерв"ю Blick Тост сказав, що нічого особливого не відбулося, американець вирішив залишити останнє слово за собою, повідомляє f1news.ru.

- Спочатку я не збирався нікому розповідати про наші проблеми. Після гонки Франц Тост витратив п"ятнадцять хвилин на вибачення - очевидно, він перейшов грань розумного. Але сьогоднішнє інтерв"ю, в якому він все заперечував, примушує мене сказати правду. Знаю, що ці слова пошкодять репутації Red Bull, і не хочу цього - Дітер Матешиц і його компанія дуже допомогли мені в кар"єрі. Але Франц Тост - інша справа, - говорить Спід. - Перейдемо до фактів. Коли я підійшов до піт-уолл він був розлючений моїм вильотом в першому повороті, ніби то забувши, що там вилітали всі, хто їхав за Баттоном, включаючи Льюіса Хемілтона і Ніко Росберга. Я запитав його про піт-стоп, він відповів "Немає сенсу про це говорити, тому що ти вилетів". Я відвернувся і пішов до боксів, а він наздогнав мене і ударив кулаком в спину. Всі це бачили. Я виходив з боксів, він заскочив за мною у відділення, де нас не могли побачити механіки, порвав комбінезон і відкинув до стіни. Мені нічого більше не залишалося як вийти на середину боксу і попросити врізати мені при всіх.

- Хто-небудь бачив, як він схопив вас?

- Декілька чоловік. Він схопив мене за шию, мотав назад-вперед, а потім штовхнув до стіни. Двоє хлопців з команди і ще один хлопець бачили це.

- Що відбулося після? Чи правда, що ви пішли до Бергера і щось сказали?

- Можете собі уявити, я був дуже злий, пішов до піт-уолл і попередив свого менеджера, нашого технічного директора і Герхарда Бергера, що якщо бос ще раз підніме руку, я відповім. Вони сказали: "Добре, давай спробуємо заспокоїтися і вирішити конфлікт". Я повернувся в моторхоум і простирчав там до фінішу гонки. Після фінішу зайшли Герхард і Тост - Франц заспокоївся і витратив 15 хвилин на вибачення. Тепер вони все заперечують, ще раз демонструючи всю нечесність Тоста і Бергера перед пресою, в тому, що стосується нас з Тоні. Все, з мене хватіт!

- Але тоді конфлікт був вичерпаний?

- Так. Ми ще раз поговорили з Бергером, вирішивши, що не варто тикати пальцем в гонщиків, намагаючись компенсувати недоліки машини.

- Ви переживаєте з приводу свого майбутнього в команді?

- Я переживаю тільки по приводу Red Bull. Франц Тост і Герхард Бергер поступили непорядно, але боюся це знищить мої відносини з Red Bull. Ганьба, ці дві людини зруйнували те, що створювалося роками. З приводу мого майбутнього у Формулі 1 - немає такої кількості грошей, немає такого контракту, який я б підписав, щоб знову працювати з цими хлопцями. Я б хотів продовжити кар"єру в цьому чемпіонаті з іншою командою, але ще більше хотів би працювати з Red Bull, хай і в іншому чемпіонаті. Я вже говорив, у мене фантастичні відносини з цією компанією.

- Ймовірно, ця історія отримає продовження вже наступного тижня, і ви можете не вийти на старт вже в Угорщині...

- З цими хлопцями ви ніколи не знаєте, що буде далі, їх заяви в ЗМІ завжди були несподіваними, вони всі і завжди роблять за спиною.

Зараз ви читаєте новину «Бос команди "Формули-1" побив свого гонщика ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі