середа, 14 листопада 2007 14:42

Блохін хоче зупинити Францію

- Нині я не маю ніяких запрошень від керівництва київського "Динамо". Я не контактував з президентом клубу Ігорем Суркісом і не вимагав від нього звільнити Сабо, Базилевича та Буряка. Інформація про мою зарплатню у "Динамо" - 2 млн. євро - це також дурниці, - каже наставник національної команди Олег Блохін, 55 років.

Він проводить прес-конференцію напередодні матчів вітчизняної збірної проти Литви (17 листопада, Каунас) та Франції (21 листопада, Київ).

- Можливо, я залишу збірну, - зізнається. - Вирішуватиме виконком Федерації футболу України на чолі з президентом Григорієм Суркісом. Але посади головного тренера київського "Динамо" та збірної України не суміщатиму.

Найбільшою проблемою збірної називає відсутність у обоймі травмованих захисників - Кучера, Несмачного та Русола.

- Тому не зміг віддати "молодіжці" Чигринського. Гратиме у центрі він та Ващук. Більше просто нікому. Дамо обов"язково шанс Гаю та Романчуку, - каже тренер.

Торкається лінії нападу.

- Воронін недавно сина народив. Але ходить злий. Бо ніяк забити не може. Шевченко теж каже, що все гаразд. У Воробья травма, Калиниченко прооперують. А Гладкого вважаю нині доцільніше використовувати в молодіжній збірній.

Про воротарів Блохін каже так:

- Кого ставити - Шовковського чи Пятова - ще не вирішив. Пораджуся з тренером голкіперів - Юрієм Роменським. Шовковський, правда, трохи захворів.

25 листопада відбудеться жеребкування відбірного етапу Кубка світу.

- Мені все одно, до якого кошику ми потрапимо при жеребуванні. На Мундіаль-2006 ми потрапили, хоча "сіялися" з четвертого, - нагадує Олег Володимирович.

Він не хоче, щоб на Євро-2008 потрапила Франція.

- Особисті причини. Тренер французів нахабно вів себе, коли складали календар. У Парижі французи тричі затримували мене, коли йшов на прес-конференцію. Взагалі у групі багато вирішить матч Шотландія - Італія. А вже потім Україна - Франція. Проблем налаштувати хлопців на цей поєдинок не буде. А от як мотивувати їх на Литву - не знаю. Шанси на вихід ми втратили у Тбілісі, коли зіграли внічию. Якби виграли, з Італією та Шотландією, були б інші матчі.

Наступний рік збірна України почне виїзним товариським матчем проти Кіпру 6 лютого. На травень запланований спаринг з Нідерландами, на серпень - з Туреччиною.19 листопада 2008 року "синьо-жовті" можуть зіграти контрольний поєдинок проти Греції.

"Газета по-українськи"


Зараз ви читаєте новину «Блохін хоче зупинити Францію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі