субота, 30 квітня 2011 12:20

Блаттер має намір змінити процедуру виборів країн-господарок ЧС

Блаттер має намір змінити процедуру виборів країн-господарок ЧС

Поки що чинний Президент ФІФА Зепп Блаттер заявив, що має намір проводити великі реформи в світовому футболі, у випадку якщо буде переобраний на посаду голови організації.

В інтерв'ю, уривки з якого були опубліковані в газеті Frankfurter Allgemeine, швейцарець зазначив, що хоче проводити вибори країн-організаторів Мундіалі аналогічно тому, як МОК обирає столиці Олімпіад.

"Я хотів би, щоб при виборах країн - господинь Чемпіонатів Світу ми користувалися прикладом МОК, щоб запобігти скандали, подібні тим, що трапилося під час виборів організаторів мундіалей 2018 і 2022 років. Виконавчий комітет ФІФА отримував б 10 - 12 заявок від претендентів, розглядав їх, вибирав найкращі і віддавав на конгрес ФІФА, до якого входять представники 208 національних федерацій ", - зауважив Блаттер.

Також президент ФІФА прокоментував плановане їм створення органу, який буде прагнути допомогти відновити довіру до Міжнародної федерації футболу. Блаттер відзначив, що вже знає, хто його очолить.

"Я вже знаю, хто очолить цей орган, але не можу назвати ім'я. Ця людина сам буде вибирати інших членів даного комітету. Він повинен розбиратися у футболі, але його пріоритетом стане відновлення довіри до ФІФА", - констатував швейцарець.

75-річний президент ФІФА також піддав критиці свого опонента на виборах голови організації Мохаммеда Бін хаммама, що представляє Азіатську конфедерацію футболу. Блаттер припустив, що його підтримає приблизно половина національних федерацій, які представляють Азію та Африку.

"Я не знаю, чому Бін Хаммам налаштований настільки агресивно. Він неодноразово говорив виконавчому комітету ФІФА, що не буде на виборах йти проти мене, але тепер робить це. Я вважаю, що на моїй стороні буде близько половини голосів країн Азії та Африки і, звичайно, більшість в іншому світі ", - зауважив швейцарець.

Також Блаттер заявив, що ФІФА готова оголосити розмір зарплат своїх чиновників у разі, якщо відповідне рішення прийме конгрес організації. Коментуючи це, він зауважив: "У порівнянні із зарплатами співробітників міжнародних компаній, що котируються на фондовій біржі, ми - школярі".

Нагадаємо, на початку квітня ФІФА затвердила кандидатів на пост свого президента. Вибори відбудуться на конгресі ФІФА в Цюріху 1 червня.

Зараз ви читаєте новину «Блаттер має намір змінити процедуру виборів країн-господарок ЧС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі