неділя, 03 травня 2009 14:18

Бій Пакьяо з Хаттоном закінчився сенсацією (ВІДЕО)

Бій Пакьяо з Хаттоном закінчився сенсацією (ВІДЕО)
Сенсаційно завершився 12-раундовий бій двох "зірок" світового професійного боксу в Лас-Вегасі - філіппінець Манні Пакьяо нокаутував в 2-му раунді британця Ріккі Хаттона.

Незважаючи на не дуже представницький статус поєдинку - на кону стояв всього лише "малозначний" титул чемпіона світу за версією IBO у вазі 63,5 кг, що належав Хаттону, зустріч викликала колосальний інтерес і за значущістю претендувала на звання "бою року". На рингу зустрічалися справжні "зірки" світового професійного боксу, що претендують на неофіційне звання кращого боксера в світі незалежно від вагових категорій. А загальний призовий фонд бою склав більше 20 млн доларів США.

У результаті бій не тривав довше шести хвилин, але навряд чи розчарував глядачів. Результат поєдинку можна назвати сенсаційним - такої кінцівки мало хто передбачав до бою. Пакьяо, як і очікувалося, виявився швидшим за опонента і стрімко від нього тікав, не забуваючи карати в контратаках, але британець все ж таки зумів кілька разів спіймати суперника в ближньому бою і декілька разів залучити в свої улюблені клінчі. При все ж таки невеликій перевазі філіппінця Хаттон після потужнішого правого бічного опинився на підлозі за 53 секунди до кінця першого раунду. За час, що залишився, британець не зміг отямитися і за 7 секунд до гонгу вдруге побував в нокдауні.

У перерві Хаттон, здавалося, повністю оговтався і другий раунд почав достатньо упевнено і активно. Але з середини другої 3-хвилинки знову почав пропускати, і за секунду до кінця раунду після потужнішого лівого бічного Хаттон утретє впав на настил рингу. Цей удар виявився вирішальним, суддя відразу ж зупинив бій, а Хаттон довгий час лежав на підлозі і не міг отямитися. Програш в швидкості та зяючі дірки в обороні при своїх атаках зробили вирішальний вплив на результат поєдинку.

Екс-чемпіон світу і автор останньої поразки в кар"єрі Костянтина Цзю Хаттон зазнав вже 2-у поразку при 45 перемогах (32 нокаутом). Пакьяо ж здобув 49-у перемогу при 3 поразках і 2 нічиїх. Але найголовніше - за відсутності американця Флойда Мейвезера, який завершив минулого року кар"єру, саме філіппінця зараз по праву називатимуть кращим боксером світу незалежно від категорій. Пакьяо не знає поразок з 2005 року і останнім часом зустрічається тільки з "зоряними" бійцями в надприбуткових поєдинках. І для порівняння - Мейуезер нокаутував Хаттона "лише" в 10-му раунді. Але Флойд оголосив про повернення на ринг - в червні цього року, а значить, неофіційний статус Манні знов опиниться під загрозою.

За матеріалами "LiveSport.Ru"

Зараз ви читаєте новину «Бій Пакьяо з Хаттоном закінчився сенсацією (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі