понеділок, 02 липня 2018 20:05

Бельгія - Японія 3:2. Бельгійці за 15 секунд до фінального свистка вирвали перемогу

Бельгія - Японія 3:2. Бельгійці за 15 секунд до фінального свистка вирвали перемогу
Еден Азар може створити багато проблем супернику. Фото: campeones.ua

У поєдинку 1/8 фіналу Кубка світу-2018 грізна збірна Бельгії зіграє з Японією. Гра пройде на "Ростов Арені". Початок - о 21:00.

Працюватиме на матчі бригада арбітрів з Сенегалу на чолі з Малангом Дьєдіу, йому допомагатимуть Джибріль Камара та Ель Хаджи Самба. Резервний арбітр - Бакарі Папа Гассама з Гамбії.

Gazeta.ua проведе онлайн трансляцію матчу.

Стартові склади

Бельгія: Куртуа - Вертонген, Компані, Алдервейрелд, Меньє - Карраско, Вітцель, Азар, Мертенс, де Брюйне - Лукаку

Запасні: Боята, Батшуайі, Шадлі, Дендонкер, Вермален, Феллайні, Міньоле, Кастельс, Азар, Тілеманс

Японія: Кавасіма - Йосіда, Нагатомо, Сакаї, Сьодзі - Сібасакі, Кагава, Інуї, Осако - Харагуті, Хасебе

Запасні: Накамура, Уеда, Хонда, Ендо, Окадзакі, Усами, Хігасігуті, Муто, Ямагуті

Перший тайм

1' Японці на старті створили небезпеку біля чужих воріт: Кагава приклався до м'яча метрів з 18 - поруч зі стійкою.

8' Лукаку на підступах до штрафного віддав чудовий пас під удар на Карраско, який почав щось придумувати, шукати партнера і втратив нагоду.

14' Карраско лівим флангом вривався у штрафний, захисник заплів йому ноги, ледь не збив, проте збив темп і бельгієць втратив шанс продовжити атаку.

16' Вітцель після паса Азара пробив з-за меж штрафного - повз ворота.

17' Лукаку виграв боротьбу за мяч в центрі штрафного і пробив з розвороту - мяч від захисника пішов на кутовий, після подачі якого Компані намагався пробити головою, але захисник завадив цьому.

21' Лукаку в притаманному собі стилі закрив м'яч корпусом, прокинув собі на хід і з правої потужно пробив метрів з 17 - невдало.

24' Бельгійці великими силами нагнітали ситуацію біля воріт японців, але Карраско в одній атаці двічі примудрився помилитися і віддати неточні паси.

27' Азар змістився з центру трохи лівіше і метрів з 17 з усіх сил приклався до м'яча - голкіпер нейтралізував загрозу.

28' Після подачі з лівого флангу Компані опинився в кількох метрах від воріт, дотягнувся до м'яча, але з гострого кута не зумів відзначитися.

31' Японці огризнулися завдяки індивідуальній майстерності Кагави, який на лівому фланзі технічно зупинив мяч, пройшов до штрафного, відпасував на Нагатомо, той навісив у штрафний, Інуї виграв верхову боротьбу і пробив по воротах Куртуа - удар вийшов несильним і став легкою здобиччю голкіпера.

36' В одній атаці бельгійці двічі загрожували воротам Японії: спочатку Азар з вигідної позиції пробив у захисника, потім Вітцель метрів з 22 не поцілив у площину.

40' Азар у центрі поля чудово зіграв у відборі, прокинув м'яч собі на хід - Сібасакі ззаду грубо зіграв проти Едена і отримав від арбітра попередження.

44' Момент у Японії! Нагатомо потужно пробив з лівого кута штрафного, Осако підставив ногу, чим уповільнив політ мяч, і, здавалося, Куртуа спокійно заволодіє м'ячем, але голкіпер пропустив між ногами і у відчайдушному стрибку виправив помилку.

Перерва

Другий тайм

48' ГООООЛЛЛЛ - 0:1! Харагуті у штрафному хитнув Вертонгена, пробив у дальній кут і вивів Японію уперед. Гольовий пас в активі Сібасакі.

49' Стійка! Азар міг одразу зрівняти рахунок, але влучив у каркас воріт.

52' ГООООЛЛЛЛ - 0:2! Інуї отримав пас від Кагави і потужно пробив з-за меж штрафного - Куртуа вдруге не зумів допомогти своїй команді.

57' Азар віддав на Карраско, який пробив метрів з 20 - мимо воріт.

62' Момент у Бельгії! Після навісу з правого флангу Лукаку пробив головою з близької відстані - поруч зі стійкою.

66' Меньє змістився в центр, отримав пас і пробив метрів з 22 - вище воріт.

69' ГООООЛЛЛЛ - 1:2! Вертонген з лівого кута штрафного намагався головою переправити м'яч в сторону партнерів, але м'яч за замислуватою траекторією залетів у ворота.

72' ГООООЛЛЛЛ - 2:2! Азар на лівому фланзі розвернувся і зробив вишуканий пас у штрафний, де Феллайні, який вийшов на заміну, виграв боротьбу на "другому поверсі" і зрівняв рахунок.

84' Кагава чудовим пасом кинув у прорив Хонду, який вийшов на заміну, - після удару Кейсуке метрів з 10 і рикошету мяч влучив у стійку з зовнішньої сторони.

86' Момент у Бельгії! Лукаку ,якому ніхто не перешкоджав, пробив головою під поперечину метрів з 10 - голкіпер зіграв бездоганно.

87' Вертонген пройшов лівим флангом і вклав усю силу в удар - воротар у стрибку відвів загрозу.

90+4' ГООООЛЛЛЛ - 3:2! Шадлі завершив стрімку атаку, яку розпочав Куртуа, продовжив де Брюйне, а гольовий пас віддав Меньє. Також слід відзначити Лукаку, який пропустив м'яч на Шадлі. Залишалося 15 секунд до фінального свистка.

Кінець матчу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразилія - Мексика 2:0. Бразильці вибороли путівку у чвертьфінал

Переможець пари Бельгія - Японія зустрінеться у чвертьфіналі з Бразилією.

Зараз ви читаєте новину «Бельгія - Японія 3:2. Бельгійці за 15 секунд до фінального свистка вирвали перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі