вівторок, 17 серпня 2021 21:45

Беленюку присвоїли старшого лейтенанта і нагородили зброєю
5

У Міністерстві оборони привітали армійських олімпійців.

На урочистих зборах спортсмени отримали нагороди та цінні подарунки. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Міністр оборони Андрій Таран зазначив, що на Олімпіаді в Токіо Україну представляли 158 спортсменів, серед яких - 60 атлетів із Збройних сил України.

Глава військового відомства підкреслив, що саме ці спортсмени завоювали найбільше медалей: 10 з 19. Зокрема, одну золоту, чотири срібних і п'ять бронзових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ним пишається наш народ" - Зеленський висловився про напад на Беленюка

Україну на Олімпіаді в Токіо представляли 60 атлетів із ЗСУ. Жан Беленюк завоював золоту медаль. Фото: mil.gov.ua
Україну на Олімпіаді в Токіо представляли 60 атлетів із ЗСУ. Жан Беленюк завоював золоту медаль. Фото: mil.gov.ua
Олег Омельчук отримав бронзову медаль в змішаному командному змаганні в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів. Фото: mil.gov.ua
Український каратистка Анжеліка Терлюга отримала срібну медаль Олімпійських ігор у Токіо у ваговій категорії до 55 кг. Фото: mil.gov.ua
Український спортсмен Парвіз Насібов із Запоріжжя завоював срібну медаль у фіналі з греко-римської боротьби у вазі до 67 кг на Олімпіаді в Токіо. Фото: mil.gov.ua

"Наші воїни на передовій утримують висоти і позиції. Ви берете спортивні висоти і досягаєте нових чемпіонських результатів. На передовій і під час змагань - ми робимо одну справу заради України", - сказав Таран.

Під час заходу міністр привітав борця греко-римського стилю Жана Беленюка, який завоював для України "золото", з отриманням чергового військового звання "старший лейтенант".

Також Таран нагородив Беленюка заохочувальною відзнакою Міністерства оборони Вогнепальна зброя - пістолетом ПМ.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з переможцями та призерами XXXII літніх Олімпійських ігор у Токіо і їх тренерами.

Глава держави розповів, що зараз держава займається питаннями створення спортивної інфраструктури.

Національну програму розвитку спортивної інфраструктури представлять ​​президенту Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху під час його візиту в Україну у вересні.

Олімпіада в Токіо проходила із 23 липня по 8 серпня. Збірна України здобула 19 медалей - одну золоту, шість срібних та 12 бронзових.

Зараз ви читаєте новину «Беленюку присвоїли старшого лейтенанта і нагородили зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі