четвер, 20 вересня 2007 13:00

Баскетболістки збірної Латвії знялися оголеними для добродійного календаря

Учасниці збірної Латвії з баскетболу сфотографувалися оголеними для спеціального календаря на підтримку ветеранів баскетболу. Календар з 12 латвійськими баскетболістками отримають перша тисяча чоловік, які пожертвують 50 доларів і більше Латвійському олімпійському соціальному фонду, а також на реабілітацію знаменитої латвійської баскетболістки Ульяни Семенової. Це перша подібна акція в Латвії, інформує www.sports.ru.

За словами капітана латвійської жіночої збірної з баскетболу Анете Екабсоне, головною метою проекту є можливість підтримати Ульяну Семенову, яка недавно перенесла важку операцію, а також допомогти іншим колишнім баскетболістам.

Координатор проекту Даце Менце розповіла, що у фотографіях латвійських баскетболісток головне не оголеність:

- Нам важливо не підкреслити оголеність- хочемо показати, як красиве тіло людини, а особливе тіло спортсмена.
Було важливо зруйнувати стереотипи щодо жіночого баскетболу, показати, які дівчата красиві.

Зірка радянського баскетболу, двократна олімпійська чемпіонка і триразова чемпіонка світу Ульяна Семенова цього року перенесла дорогу операцію. У знаменитої спортсменки були великі проблеми з лівим тазостегновим суглобом.

У червні нинішнього року Ульяна Семенова увійшла до числа перших двадцяти членів "Залу слави" Всесвітньої баскетбольної асоціації (ФІБА), що відзначила 75-у річницю з моменту створення.

Зараз ви читаєте новину «Баскетболістки збірної Латвії знялися оголеними для добродійного календаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі