середа, 14 березня 2018 23:36

"Барселона" розтрощила"Челсі" та стала останнім чвертьфіналістом Ліги Чемпіонів

"Барселона" розтрощила"Челсі" та стала останнім чвертьфіналістом Ліги Чемпіонів
"Барса" розгромила "Челсі" та вийшла в 1/4. Фото: mana.su

Останній матч 1/8 Ліги Чемпіонів відбувся в Іспанії на легендарному "Камп Ноу". В Битві за останню путівку зійшлись "Барселона" та "Челсі". Перший матч в Англії завершився з рахунком 1:1, а це означало що "Барса" повинна забивати щоб пройти далі. І вдалось їм це досить швидко.

Вже на третій хвилині матчу 5-разовий володар золотого м'яча Ліонель Мессі відкрив рахунок. Мессі майже з нульового кута закотив м'яч поміж ніг Куртуа. Помилка голкіпера, який ускладнив життя своєї команди на самому початку поєдинку. "Аристократи" не розгубились, і відразу ж почали тиснути на ворота Тер Штегена. Небезпечно пробивав Вілліан, кілка разів прострілював Азар. "Каталонці" стримали натиск та поступово відсунули гру від своїх воріт. І вже на 20-й хвилині "Барселона" подвоїла перевагу. Фабрегас в центрі поля обрізався, Мессі перехопив круглого, прорався в штрафну, та викотив м'яч прямо на ногу Дембеле. А той не залишив шансів для ТІбо Куртуа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Челсі" - команда високого рівня. Але для плей-оф Ліги чемпіонів треба бути в оптимальній формі"

Однак і другий пропущений м'яч не зламав англійців. Челсі продовжило тиснути на володіння Тер Штегена. "Каталонці" почали більше фолити в центрі поля та контраткувати. Шикарний момент мав Алонсо, який після проходу Вілліана отримав м'яч в районі 11-метрової позначки, але пробив прямо в голкіпера господарів. Другим темпом тієї ж атаки Канте прорвася в штрафну, та пробив поруч зі стійкою. На останній хвилині першого тайму "лондонці" заробили дуже небезпечний штрафний, майже на лінії карного майданчика. Удар Алонсо прийняла на себе стійка.

Другий тайм, почали активно гості. Однак в отвір воріт м'яч не летів - то захисники блокували, то м'яч пролітав біля каркасу воріт. На 50-ї хвилні гості вимагали пенальті від арбітра, за фол Піке, однак арбітр проігнорував епізод і виписав "гірчичиник" за суперечки Жиру. Ближче до середини тайму почалась відкрита гра. Команди відповідали аткою на атаку, забувши про центр. Але забити, та повернути інтригу, або поховати її команди не могли до 65 хвилини. Аж поки феноменальний Мессі обійшов трьох захисників та вдруге прокотив м'яч поміж ніг Куртуа. Голкіперу "пенсіонерів" в цей вечір явно не завадила б сіткочка між ногами.

Після третього голу гра дещо заспокоїлась. Гравці "Челсі" виглядали приреченими і самі не вірили, що здатні відіграти 3 м'ячі в такої "Барси". На прикінці поєдинку Пауліньо міг довести рахунок до непристойного, але цього разу Куртуа витягнув м'яч з під поперечини. До закінчення матчу команди мали ще кілька напівмоментів, але рахунок в матчі вже не змінювався.

Сьогодні був явно не день "Челсі", гості створили не мало моментів, однак реалізувати бодай один не змогли. Натомість господарі поля витиснули максимум з своїх можливостей. Далі крокує команда, яка сьогодні мала кращу реалізацію.

"Барселона" - "Челсі" 3:0 (4:1 за сумою двох матчів)

Склади команд

"Барселона": тер Штеген - Роберто, Піке, Умтіті, Альба - Дембеле(Відаль 67'), Ракітіч, Бускетс(Гомеш 61') - Іньєста(Пауліньо 56'), Мессі, Суарес

"Челсі": Куртуа - Аспілікуета, Крістенсен, Рюдігер, Мозес(Дзапакоста67') - Канте, Фабрегас, Алонсо - Вілліан, Жиру(Мората 67'), Азар(Педро 82')

Голи: Мессі 3', 63' , Дембеле 20'.

В іншому матчі сьогоднішнього дня "Баварія" вдруге розібралася з турецьким "Бешикташем" і спокійно пройшла до чвертьфіналу. А головний тренер мюнхенців встановив рекорд Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" розтрощила"Челсі" та стала останнім чвертьфіналістом Ліги Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі