середа, 18 червня 2008 13:21

Барашьян: із задоволенням зустрінуся з Узєлковим

Претендент на титул WBA в напівважкій вазі Юрій Барашьян дав інтерв"ю напередодні свого першого чемпіонського бою.

- Юрій, сильно хвилюєтеся перед майбутнім поєдинком за титул чемпіона світу?
- Ні, абсолютно, ніякого мандражу я не відчуваю. Навіть якщо програю, нічого страшного не трапиться, трагедії з цього робити не буду. Це для мене не питання життя і смерті.

- Як проходить ваша підготовка?
- Підготовку ми почали в Харкові, там дуже хороша база для тренувань, потім переїхали до Києва. Загальнофізичну підготовку я вже завершив, зараз провожу спаринги. Мої три спаринг-партнери максимально відповідають манері Хьюго Гарая.

- Чи достатньо у вас інформації про Гарая?
- Так, цілком. Сильною стороною мого майбутнього опонента назвав би постійну націленість на суперника і велику кількістю ударів, які той викидає. А так - нічого особливого.

- Поєдинок пройде на батьківщині Гарая - в Аргентині. Не боїтеся, що за рівного бою судді віддадуть перемогу Хьюго?
- Мені боксувати "в гостях" - не звикати. Наприклад, в Німеччині побив Ульріха. Що стосується суддівства, то я не сумніваюся, що з цього приводу добре "попрацюють". Тому зроблю все, щоб завершити бій достроково.

- Великий ажіотаж викликала історія про те, що Володимиру Самсоненку, який вас опікає, пропонували 500 тисяч доларів за здачу бою...
- Я про це нічого не знаю, в усякому разі, мені ніхто нічого такого не пропонував.

- На початку кар"єри ви зазнали трьох поразок від не дуже сильних боксерів. Чим це пояснити? Переходом з любителів в професіонали?
- Почнемо з того, що любительської кар"єри у мене взагалі не було. Я прийшов в бокс з кікбоксінгу, у той час цим було модно займатися. До речі, в кікбоксінгу був чемпіоном світу... З психологічної точки зору ті поразки багато чому мене навчили і, як би це дивно не звучало, якоюсь мірою мені допомогли. Пригадайте того ж Хопкінса, який взагалі програв свій перший бій, але це не перешкодило йому в результаті стати абсолютним чемпіоном світу. Взагалі послужний список боксера не завжди відображає його реальну силу. Буває, що боксер виграє поєдинок за поєдинком, а при зустрічі з дійсно серйозним суперником програє так, що навіть закінчує свою кар"єру. Я, звичайно, не говорю про таких боксерів, як Мейвезер або Кальзаге - вони справжні чемпіони... А є боксери, яких після кількох вдалих поєдинків кидають буквально "під танки"...

- Наприклад, Олег Маскаєв чи Марко Хук...
- Так, особливо показовий приклад Маскаєва. А з Хуком я, до речі, проводив спаринги, коли готувався до одного з поєдинків. Повинен сказати, що Хукіч психологічно не зовсім урівноважений боксер. Коли у нього все йде не так, як він хоче, Марко не контролює себе і може прийняти низку необдуманих рішень. Пам"ятаю, як я повинен був боксувати з ним в залі близько трьох тижнів, але після тижня спарингів його тренер скасував заняття.

- Згодні з тим, що бокс це більше психологічне змагання, ніж фізичне?
- Так, вважаю, що бокс на 99% - ментальний вид спорту.

- У вашій ваговій категорії виступає немало зірок - Рой Джонс, Антоніо Тарвер, Глен Джонсон, Клінтон Вудс, Чад Доусон... З ким би ви хотіли зустрітися?
- Від мене тут не багато залежить - навіть за наявності титулу чемпіона світу. Щоб організувати такий бій потрібні, насамперед, великі гроші, а не титули. Багато хто з перерахованих вами боксерів проводить відверто виставкові поєдинки заради отримання прибутку. Наприклад, я не розумію спортивного значення бою Джонса з Трінідадом.

- До речі, в цій же ваговій категорії боксує і В"ячеслав Узєлков. Які у вас взаємини із співвітчизником? Якщо доведеться зустрітися на рингу, що тоді?
- Зі Славою у нас хороші стосунки, до речі, ми цілком могли зустрітися і раніше. Якщо доведеться в майбутньому, то з задоволенням проведу з ним поєдинок, думаю, буде дуже цікаво.

- Ви є боксером німецької компанії Universum Box Promotion. Чи влаштовують вас умови, гонорари?
- Контракт у мене на три роки, два з яких вже закінчилися. Живу і тренуюся в рідному Харкові, у мене особистий тренер - Віктор Демченко, ми працюємо разом вже три роки, добре знаходимо спільну мову... А гонорари - дуже навіть непогані. Крім того я поставив перед своїми промоутерами умову: у разі завоювання титулу і проведення кількох успішних захистів - провести об"єднавчий бій.

- Як ваша дружина ставиться до професії чоловіка?
- Звичайно, переживає за мене, за моє здоров"я. Проте варто віддати їй належне, ставиться з розумінням. Зараз працюємо над поповненням в сімействі. Якщо у мене буде син, йому не заважатиму йти моїми стопами, але це повинно бути його рішенням. А ось до жіночого боксу  ставлюся не дуже позитивно.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Барашьян: із задоволенням зустрінуся з Узєлковим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі