пʼятниця, 23 листопада 2007 09:47

Австрійських лижників дискваліфікували за вживання допінга

Антидопінговий комітет Міжнародної федерації лижних видів спорту (FIS) оголосив про рішення відносно австрійських лижників Роланда Дітхарда, Йоханнеса Едера, Мартіна Таубера і Юргена Пінтера, які порушили антидопінгові правила під час Олімпійських ігор 2006 року в Туріні, повідомляє www.gazeta.ru.

- C Юргена Пінтера всі звинувачення були зняті за недостатністю доказів, - заявили в прес-службі FIS. - Проте FIS залишає за собою право повернутися до розгляду цієї справи, якщо розслідування, що продовжується, підтвердить, що знайдені шприци і пробірки спортсмен використовував для переливання крові.

У квітні 2006 року виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) визнав недійсними результати чотирьох згаданих спортсменів на Олімпіаді в Туріні, а також довічно дискваліфікував їх від участі в Олімпійських іграх в будь-якій якості. За наслідками слухань і ретельного аналізу матеріалів справи, FIS прийшла до висновку, що Роланд Дітхард, Йоханнес Едер і Мартін Таубер зробили порушення антидопінгових правил FIS. Ці спортсмени дискваліфіковані FIS на два роки, з моменту ухвалення рішення про дискваліфікацію - відповідно, з 22 листопада 2007 року по 21 листопада 2009 року. Всі результати Дітхарда, Едера і Таубера, починаючи з 18 лютого 2006 року, анулювані, отримані медалі, очки і призи конфісковані. 
Зараз ви читаєте новину «Австрійських лижників дискваліфікували за вживання допінга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі