середа, 10 жовтня 2007 18:00

Мерріон Джонс позбавили олімпійських нагород

Триразова олімпійська чемпіонка з легкої атлетики з бігу на 100 та 200 м Мерріон Джонс, 31 рік, зізналася, що вживає допінг. Американка поверне п"ять нагород (три золоті та дві срібні), здобутих нею на Іграх-2000 в австралійському Сіднеї.

Три роки тому Джонс давала свідчення щодо свого зв"язку з лабораторією "БАЛКО", яка постачала 27 американським легкоатлетам заборонений препарат — тетрагідрогестрінон. Тоді спринтерка заявляла про свою непричетність до "БАЛКО". Однак тиждень тому визнала, що вживала допінг.

— Я приймала препарат три роки — з 1999-го по 2002-й. Допінг давав мені колишній тренер Тревор Грем, який стверджував, що це масло льону, — каже Джонс.

За неправдиві свідчення спортсменку могли позбавити волі на 10 років. Але через готовність Джонс допомагати слідству максимум, що їй загрожує, — просидіти в тюремній камері півроку. Антидопінгове агентство США дискваліфікувало легкоатлетку на два роки. Сама Мерріон заявила про небажання повертатися на бігову доріжку.

— Вона вибачається перед усіма своїми сіднейськими суперницями, — зазначає її адвокат Генрі де Піппо.

Поки що невідомо, скільки часу триватиме процес перегляду підсумків сіднейських змагань на дистанціях 100 та 200 м, естафеті 4х400 м, а також у стрибках у довжину, де виступала Джонс.

Зараз ви читаєте новину «Мерріон Джонс позбавили олімпійських нагород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі