неділя, 01 червня 2008 15:12

Японським тенісисткам пропонували здати матч "Ролан Гаррос"

Черговий скандал, пов"язаний з договірними матчами, стався в світовому тенісі, і не де-небудь, а на Відкритому чемпіонаті Франції.

Японська тенісистка Акіко Морігамі повідомила, що перед матчем першого кола жіночого парного розряду на "Ролан Гаррос", де вона виступає зі своєю співвітчизницею Аіко Накамурою, до неї підійшов один з тренерів її національної збірної і сказав: "Я сподіваюся, ви програєте".

Японська пара без шансів програла дуету з Тайваню Юн-Цзянь Чань/Ча-Цзюн Чуан - 0:6, 1:6. Після поразки Морігамі зізналася, що не змогла настроїтися на серйозну боротьбу після прохання її тренера, ім"я якого не розголошується. "Я просто знаходилася в шоці, і мені не вдалося змусити себе грати", - повідомила вона.

Офіційні представники Міжнародної тенісної федерації (ITF) і Жіночої тенісної асоціації (WTA) вбачають у зізнанні Морігамі порушення нових правил, які недавно набули чинності з метою зберегти цілісність і чистоту гри.

"ITF поставиться до цієї заяви японської тенісистки дуже серйозно, - сказано в заяві ITF. - Ми запевняємо, що не буде ніяких поблажок тим людям, хто хоче вплинути на результат ззовні".

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Японським тенісисткам пропонували здати матч "Ролан Гаррос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі