пʼятниця, 17 грудня 2010 17:59

Янукович нагородив Рогге орденом і розповів про Олімпіаду в Карпатах

Янукович нагородив Рогге орденом і розповів про Олімпіаду в Карпатах

Президент України Віктор Янукович нагородив президента Міжнародного олімпійського комітету Жака Рогге орденом "За заслуги" I ступеня. Орден було вручено сьогодні на зустрічі глави української держави з делегацією МОК на чолі з Рогге.

"За значний особистий внесок у розвиток і популяризацію олімпійського руху в Україні нагороджується орденом "За заслуги" I ступеня Жак Рогге, президент Міжнародного олімпійського комітету", - сказано в указі, який зачитав голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Крім того, цим же указом орденом "За заслуги" III ступеня нагороджено Патріка Жозефа Хікі - президента європейських олімпійських комітетів.

Янукович пообіцяв Рогге, що зимова Олімпіада 2022 року в Україну відкриє нову сторінку в історії міжнародного олімпійського руху.

Янукович зазначив, що останнім часом Україна посилює увагу до розвитку зимових видів спорту.

"Це один із стратегічних напрямів державної політики у сфері фізичної культури і спорту. І саме тому ми з перших днів почали ініціювати проведення в Україні зимової Олімпіади у 2022 році", - підкреслив глава держави.

Він нагадав, що розроблено і реалізується проект "Олімпійська надія - 2022", створений організаційний комітет на чолі з віце-прем'єр-міністром. "Ми розраховуємо в перспективі отримати позитивне рішення Міжнародного олімпійського комітету, і вже зараз ми почали активну фазу підготовки. Незабаром на базі існуючих навчально-спортивних комплексів будуть створені центри олімпійської підготовки з зимових видів спорту", - додав він.

Янукович підкреслив, що окрім спортивного значення, олімпійський проект дозволить залучити значні інвестиції на соціально-економічний розвиток західних областей України.

"Ми сподіваємося, що масштабні дії, заплановані в Україні, для прийняття і проведення зимових олімпійських ігор у 2022 році, знайдуть підтримку членів Міжнародного олімпійського комітету. Повірте, що зимова Олімпіада в Карпатах відкриє нову сторінку в історії міжнародного олімпійського руху", - заявив він.

Президент запевнив, що Україна зробить все можливе, щоб отримати таку велику честь, як проведення Олімпійських ігор.

Нагадаємо, раніше Янукович закликав постійно тримати в увазі можливість проведення в Україні зимової Олімпіади в 2022 році. Кабінет Міністрів вже створив Організаційний комітет з підготовки та супроводу заявки в МОК на отримання права проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Янукович нагородив Рогге орденом і розповів про Олімпіаду в Карпатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі