середа, 30 травня 2012 17:54

Ананд відстояв звання чемпіона світу з шахів

Ананд відстояв звання чемпіона світу з шахів
Ананд переміг Гельфанда на тай-брейку ФОТО: ria.ru

Індійський гросмейстер Вішванатан Ананд відстояв звання чемпіона світу з шахів. У матчі з претендентом на цей титул ізраїльтянином Борисом Гельфандом Ананд переміг на тай-брейку. З чотирьох партій у швидкі шахи Ананд виграв одну, а решта закінчилися внічию.

Матч за звання чемпіона світу з шахів проходив у Москві в Третьяковській галереї. Раніше Ананд і Гельфанд провели 12 партій із класичним контролем часу.

Гросмейстери здобули по одній перемозі, а решта 10 партій завершилися внічию. Загальний рахунок після 12 партій виявився нічийним - 6:6.

Тай-брейк відбувся 30 травня. У першій партії у швидкі шахи (по 25 хвилин на роздуми) була зафіксована нічия, другу Ананд, який грав білими, виграв, а наступні дві партії знову закінчилися внічию.

Ананд виграв чемпіонат світу з шахів у 2007 році. Після цього (і до матчу з Гельфандом) він двічі захищав свій титул у матчах. У 2008 році Ананд переміг росіянина Володимира Крамника, а в 2010 році - болгарина Веселіна Топалова.

Зараз ви читаєте новину «Ананд відстояв звання чемпіона світу з шахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі