понеділок, 14 травня 2012 04:25

Активістку FEMEN судитимуть за хуліганство з кубком Євро

Активістку FEMEN судитимуть за хуліганство з кубком Євро
Фото: Reuters

Активістка жіночого руху FEMEN Юлія Ковпачик, що скинула на землю кубок Євро-2012, постане сьогодні перед судом за звинуваченням в хуліганстві.

"Учора ввечері паплюжниця євро-горщика була відпущена з міліції під розписку до понеділка. У понеділок в Шевченківському суді відбудеться суд у справі нападуна кубок за статтею 173 АКУ", - йдеться в повідомленні представників руху.

У FEMEN відзначають, що "обставини ускладнюються тим фактом, що Юлія Ковпачик є обвинуваченою у кримінальній справі за напад на резиденцію посла Індії".

Нагадаємо, в суботу, 12 травня, під час демонстрації кубка Євро-2012 в Києві на Майдані Незалежності, Ковпачик змогла оголити торс з нецензурним написом ("Fuck Euro-2012") і скинути на землю футбольний трофей. Кубок був пошкоджений, активістку затримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасниця FEMEN напала на Кубок Анрі Делоне у центрі Києва

FEMEN виступає проти проведення в Україні Євро-2012, звинувачуючи УЄФА впропаганді секс-туризму, в стимулюванні секс-індустрії в містах проведення євро-турніру, в "споюванні та дебілізації населення".

Зараз ви читаєте новину «Активістку FEMEN судитимуть за хуліганство з кубком Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі