середа, 29 жовтня 2014 18:22

Аксьонов запропонував нанести анексований Крим на медалі ЧС-2018

Аксьонов запропонував нанести анексований Крим на медалі ЧС-2018

Самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов запропонував використовувати для оформлення медалей та символіки ЧС-2018 року з футболу пам'ятками анексованого Росією Криму.

Таку заяву Аксьонов зробив в середу 29 жовтня, повідомляє ТАСС.

"Крим по-доброму готовий конкурувати з регіонами Російської Федерації за право бути зображеним на медалях і символіці чемпіонату світу. Напевно, там могли б бути такі символи, як Ластівчине гніздо, може бути, якісь історичні пам'ятники, якісь об'єкти Севастополя ", - сказав Аксьонов.

Раніше губернатор Свердловської області Євген Куйвашев запропонував відлити медалі чемпіонату світу-2018 з уральського золота. Він також вважає, що на медалях можна було б з'єднати символи, з якими асоціюється Росія. Зокрема, досягнення в космічній галузі.

Нагадаємо, раніше в Москві відбулася презентація офіційної емблеми ЧС-2018.

Чемпіонат світу з футболу вперше пройде в Росії з 8 червня по 8 липня 2018 року. Ігри пройдуть на 12 стадіонах в 11 містах. Жеребкування відбіркових матчів пройде 25 липня 2015 в Санкт-Петербурзі. Талісман турніру вперше буде представлений в 2016 році.

В серпні в міністерстві спорту Росії повідомили, що можливість проведення матчів чемпіонату світу-2018 в Криму не розглядається. Однак, на його думку, півострів може стати однією з баз для підготовки російських футболістів.

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова. За його результатами Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали дане голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Зараз ви читаєте новину «Аксьонов запропонував нанести анексований Крим на медалі ЧС-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі