вівторок, 24 жовтня 2017 20:11

Яким був найкурйозніший промах в історії хокею

Яким був найкурйозніший промах в історії хокею
Патрік Штефан завершив кар'єру в 27 років

Патріка Штефана називають найгіршим першим номером драфта в історії НХЛ. Талановитий чеський форвард завершив кар'єру в 27 років.

"Атланта" обрала Штефана в 1999 році під першим номером драфта, але низка травм не дозволила повністю розкритися його таланту в НХЛ. Влітку нападник намагався працевлаштуватися в Швейцарії, але стара травма стегна дала про себе знати.

Штефан провів в НХЛ 455 матчів, в яких набрав 188 (64 + 124) очок. У складі збірної Чехії Патрік став срібним призером на чемпіонаті світу-2006 в Ризі.

Патрік став суперзіркою, але не НХЛ, а ютуба. Штефан не забив у порожні ворота, в атаці у відповідь його "Даллас" отримує гол у свої. Але матч закінчився перемогою команди Патріка з рахунком - 6:5.

"Це гра, трапитися може все. Мені не пощастило. Так все одно, що там було. Я ж нікого не вбив, - говорить Патрік. - Я вчу своїх синів того, що у тебе може бути погана гра, погана зміна. Але у тебе завжди буде наступна зміна. Як ти поведеш себе далі? Впораєшся чи ні?"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один з найкращих воротарів у історії хокею розмовляв зі штангами

Після завершення кар'єри Штефан зайнявся агентським бізнесом.

Зараз ви читаєте новину «Яким був найкурйозніший промах в історії хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі