субота, 25 серпня 2018 17:14

Як тренери українських клубів влаштовували скандали - відео

Як тренери українських клубів влаштовували скандали - відео
Юрій Вернидуб бурхливо відреагував на вилучення Ледньова. Фото: ФК "Зоря"

У стартовому матчі 4 раунду кваліфікації Ліги Європи проти німецького "Лейпцига" (0:0) "Зоря" залишилася в меншості вже на 17-й хвилині.

Півзахисник луганців Богдан Ледньов після того, як проти нього сфолив Марсело Сараччі, не стримав емоцій і відверто відмахнувся від суперника, за що й отримав червону картку від арбітра Бенуа Бастьєна.

Коли футболіст залишав поле, наставник "Зорі" Юрій Вернидуб гостро відреагував на ситуацію:

"Ти що!? Ти зараз залишив удесятьох нас! Бл**ь, у вас синдром там у Києві. Мізків взагалі нема", - вигукнув Вернидуб у бік хавбека.

Після матчу Вернидуб підтримав гравця:

"Це все емоції. Просто сказав, що не можна так поводитися. Так, було порушення, але як би там боляче не було, суддя вже свиснув, тим більше, поставив штрафний в їх ворота. Навіщо отбриківаться? Це неправильно. Але я все одно потиснув руку Богдану, підтримав його, тому що ви не бачили, а я бачив його в перерві - у нього сльози на очах, переживання.

Молодці і хлопці, які сказали, що він ще молодий, буде йому урок. Їх слова: "Ми за нього відстоїмо". Що вони і зробили. Тому у Богдана боржок перед командою, в наступній грі вийти і забити гол, принести перемогу", - зазначив тренер луганців.

Це не перший подібний випадок. Gazeta.ua згадала інші скандальні ситуації з тренерами українських клубів.

Найпам'ятніша сталася під час 30-го поєдинку в чемпіонатах України між "Динамо" і "Шахтарем", коли кияни здобули мінімальну перемогу (1:0), а керманич "гірників" Мірча Луческу відзначився тим, що жбурнув шапку на газон.

Неприємності для "Шахтаря" почалися в середині першого тайму, коли через травму змушений був покинути поле конструктор атак гірників Матузалем. Потім свою команду підвів Дмитро Чигринський, який після скоєного фолу штовхнув ногою під зад Клебера. Що стояв буквально в метрі від футболістів португальська рефері тут же показав донеччанину червону картку.

Наступним від португальського арбітра Пауло Кошти постраждав невгамовний наставник гостей Мірча Луческу, який безперервно апелював до судді. Вилучений з лави тренер "Шахтаря" кинув на газон свою шапку, сказав щось в телекамеру і, аплодуючи вболівальникам, обстрілювали його сніжками, попрямував оглядати перший тайм до тунелю, що веде до роздягалень.

Після фінального свистка, коли донецькі футболісти в черговий раз відправилися на "розборки" до рефері, постраждав Даріо Срни, який особливо активно обурювався. Діалог з рефері завершився для хорвата червоною карткою.

Після матчу Луческу так прокоментував вилучення: "Я отримав його за те, що, вибігши на поле, висловив своє обурення. Адже арбітр пропустив очевидний фол Реброва перед штрафним "Динамо". Думаю, що суддівська бригада зіпсувала всю гру".

У серпні 2017 року у скандальну ситуацію потрапив нинішній тренер "Динамо" Олександр Хацкевич, який під час матчу 6 туру УПЛ влаштував словесну перепалку з наставником "Сталі" Єгіше Мелікяном.

В одному із ігрових моментів Хацкевич зробив зауваження футболісту "Сталі" та сказав, аби той грав обережніше. Це дуже не сподобалося Мелікяну, який вигукнув :Яке маєш право робити зауваження моїм футболістам". білоруський фахівець відрповів: "Я лише попросив грати обережніше". Вірменин не стримався: "Я сам їм про це скажу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми показали, з чого ми зроблені - Вернидуб

У скандальні ситуації також потрапляли екс-тренер "Волині" Віталій Кварцяний, екс-тренер "Карпат" і "Говерли" Олександр Севидов та інші вітчизняні фахівці.

Зараз ви читаєте новину «Як тренери українських клубів влаштовували скандали - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі