вівторок, 21 квітня 2020 21:00

Ахметов викинув гроші на вітер

Ахметов викинув гроші на вітер
Євген Коноплянка перейшов до "Шахтаря" з німецького "Шальке". Фото: ФК "Шахтар"

2 вересня 2019 року Євген Коноплянка підписав трирічний контракт із "Шахтарем". Неофіційна інформація - за гравця керівництво чемпіона України заплатило півтора мільйони євро.

Після жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів у "Шахтаря" були хороші шанси боротися за друге місце у групі. "Ман Сіті" позиціонувався безперечним фаворитом, а от "Аталанта" та хорватське "Динамо" виглядали суперниками, яких можна перемагати.

Ангажувавши Коноплянку, "Шахтар" розраховував посилити атакувальний потенціал команди та збільшити лаву запасних. Разом з Тайсоном та Марлосом Коноплянка мав скласти тріо атакувальних півзахисників. Манор Соломон та Тете не мали потрібного міжнародного досвіду, щоб на них можна було твердо спертися в Лізі чемпіонів.

Спочатку ексгравець "Шальке" мав набрати фізичну форму, бо не проходив підготовку до сезону з німецькою командою. Час минув, і виявилося, що Євген не здатен додати класу "Шахтарю" у матчах Ліги чемпіонів. Команда звикла грати через своїх лідерів Тайсона та Марлоса. Євгенові потрібно було прийняти другорядні ролі у команді, допомагати в захисті Ісмаїлі. До такого футболу Коноплянка не був готовий. Ключовим гравцем він не став, а тільки зловживав індивідуальними діями, які призводили до втрат м'яча.

Євгенові потрібно було звикати до другорядних ролей у команді, допомагати в захисті Ісмаїлі. До такого футболу Коноплянка просто не був готовий

У виїзній зустрічі проти "Манчестер Сіті" поза грою опинилися Тайсон та Марлос. Коноплянка не зміг показати себе у цьому матчі, як лідер команди. "Шахтар" серйозно додав в атаці після того, як Євген залишив поле. Загалом Коноплянка не може записати собі до активу жоден матч в Лізі чемпіонів, а команда з групи не вийшла .

Нічого не змінилося після зимових зборів. Луїш Каштру не довіряв досвідченому українцю місце у стартовому складі у матчах Ліги Європи проти "Бенфіки" та "Вольфсбурга". Хоча конкурент - Манор Соломон - був травмований.

Факт: у єврокубках Коноплянка для "Шахтаря" - просто не помічник. Його клас нижче від наявних гравців.

Для "Шахтаря" немає сенсу робити ставку на Коноплянку у чемпіонаті. Потрібно надавати ігрову практику Тете, Соломону, Фернандо, можливо, більше гратимуть молоді Михайло Мудрик та Сіпріано.

І так вийшло, що гроші за трансфер та на зарплату Коноплянки – 5,4 млн євро за три роки – викинуті на вітер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кар'єра Ярмоленка зайшла в кут

Євген Коноплянка вісім років провів у складі "Дніпра". Переможець Ліги Європи-2016 у складі іспанської "Севільї".


Зараз ви читаєте новину «Ахметов викинув гроші на вітер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі