вівторок, 19 квітня 2016 23:10

140 тисяч євро молдаванам та індульгенція для Зінченка: як збірна готуватиметься до Євро-2016
7

Фото: Євген САВЧУК

В Будинку футболу сьогодні відбулося засідання "Футбольного прес-клубу". Темою для обговорення стала підготовка національної збірної до участі в фінальній частині Євро-2016. З журналістами спілкувалися представники тренерського штабу, менеджменту головної команди країни та Федерації футболу України (ФФУ).

Представники ЗМІ одразу поцікавилися в Михайла Фоменка, чим відрізняється процес підготовки до майбутньої першості континенту від того, як збірна готувалася до Євро-2012. І скільки за часом займе останній підготовчий етап до чемпіонату Європи у Франції.

"Я тоді не був присутній в команді, тому не можу порівнювати. Кожен тренер має свої принципи побудови гри. Дуже добре, що зараз є хлопці, які вже мають досвід виступу на домашньому Євро. Безпосередньо тренувальний збір перед Євро триватиме три тижні. Адже хлопцям треба пережити чемпіонат України, відпочити від важкого сезону. Будемо готуватися, щоб показати максимум того, на що ми здатні", - відзначив Михайло Іванович.

Наставник збірної сказав декілька слів про суперників перед Євро.

"Ми обирали з тих, хто хотів з нами зіграти. Можливо, хотіли б зіграти з іншими, але вони такого бажання не мали. Відповідно, ми й будували план дій, виходячи з тих команд, що були в наявності. В нашій роботі перш за все треба відштовхуватися від справи. На що треба, ми будемо звертати увагу, на що не треба, відповідно, не будемо", - каже Фоменко.

"Україні пощастило з "сіткою" на Євро-2016

Чимало вболівальників дорікали тренерському штабу щодо відсутності видовищності.

"По-перше, чимало людей останній раз були відсутні. В атаці є принципи, які треба виконувати, а якщо прибрати людей — це стає складно. Врахуємо ще й довгу перерву, дефіцит часу. Якби його було більше, то більше було б видовищності. Завжди треба відштовхуватися від того, з ким граєш, суперники наші простими не були. Крім того, рівень нашого чемпіонату в нас зараз трохи іншій. А збірна не може перебувати в стороні від клубів", - зазначив Фоменко.

Віце-президент ФФУ Володимир Лашкул більш детально зупинився на останньому тренувальному зборі національної команди перед Євро.

"В нас є два варіанти підготовки. Варіант А — якщо чемпіонат України завершиться 15 травня, без "золотого матчу" і т.д., тоді з 19 до 22 або до 27 травня команда проведе оздоровчий збір в Італії. Потім, з 27 травня до 7 червня — в Швейцарії ,в Асконі. Товариські матчі такі: 29 травня збірна України гратиме з Румунією, 3 червня — з Албанією, 6 червня — можливо, з Молдовою. Але цю команду можуть замінити, адже виникли складності. Річ у тому, що агент, який взявся за організацію цього матчу, запросив за свої послуги 140 тисяч євро, а інший за таку саму роботу просить 80 тисяч євро. Різниця, як ви розумієте, суттєва, але з першим у Федерації футболу Молдови підписано контракт. Ми шукаємо іншого суперника, зокрема ведемо переговори з Азербайджаном. Щодо варіанту Б — ми пропустимо збір у Італії, якщо чемпіонат до 15 травня не завершиться", - роз'яснив ситуацію Володимир Григорович.

Щодо футболістів, які зараз грають у чемпіонаті Росії, найкращі результати в контексті потрапляння на Євро, на думку більшості учасників зустрічі, зараз демонструє Олександр Зінченко.

Чому б Росії та Україні не зіграти на Євро? Політика - поза футболом - Зінченко

"Він не винний, що поїхав два роки тому. І не через те, що потрібно було годувати сім'ю, а тому, що цей хлопець просто любить футбол", - заступився за Олександра помічник головного тренера збірної Володимир Онищенко.

"Яка на нього була свого часу атака, щоб він прийняв російське громадянство. Але він, вихований в дусі наших клубів, наших збірних на це не піддався. Ось і виходить, що людина всією душею за Україну, а зіграти ані за "молодіжку", ані за національну команду не зміг", - підтримав Онищенка гість прес-клубу, екс-тренер збірної Семен Альтман.

Нагадаємо, збірна України в груповому раунді Євро-2016 зіграє з командами Німеччини (12 червня), Північної Ірландії (16 червня) та Польші (21 червня).

Зараз ви читаєте новину «140 тисяч євро молдаванам та індульгенція для Зінченка: як збірна готуватиметься до Євро-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі