вівторок, 30 жовтня 2018 10:59

Видавці не будуть виконувати україномовні квоти - Ніцой

Видавці не будуть виконувати україномовні квоти - Ніцой
Ніцой вважає, що видавці не будуть скорочувати російськомовні видання. Фото: "Главком"

Видавці не будуть скорочувати російськомовні версії друкованих ЗМІ. Робитимуть українські тиражі додатково до них, вважає письменниця Лариса Ніцой.

"Я спочатку не могла зрозуміти, при чому тут папір до україномовної версії. Потім зрозуміла. Виявляється, не збираються скорочувати російську мову. Вони збираються і далі, як видавали, так і видавати. Додатково на українську квоту мають закупити папір", – розповіла Ніцой на телеканалі ZIK.

На думку Ніцой, влада в Україні не дбає про культуру та поширення мови у публічній сфері. Переймається лише інтересами видавців. Вони говорять, що не можуть перейти на україномовну версію газети відразу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заговорили про мовні квоти для газет і журналів

Законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної" зобов'яже видавати друковані ЗМІ українською мовою. При цьому видавець може видавати 2 чи більше мовних версій журналу чи газети. Вони повинні бути за змістом і періодичністю ідентичні україномовній версії.

Зараз ви читаєте новину «Видавці не будуть виконувати україномовні квоти - Ніцой». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі