вівторок, 17 вересня 2019 12:43

У Криму відновили навчання українською

У Криму відновили навчання українською
Українську мову додали у перелік предметів "на вибір" у кримських школах через звернення батьків Фото: khersonline.net

У тимчасово окупованому Севастополі почали викладати українську мову в школах. Зазначили, що предмет не є обов'язковим, його вивчатимуть за бажанням.

"Перед початком навчального року відомство отримало перші прохання від жителів міста на введення уроків української мови", - сказав "директор департаменту освіти і науки Севастополя" Ігор Бєлозьоров. Про це повідомив Обозреватель.

За словами Бєлозьорова, у школах також ведеться викладання кримськотатарської мови як національної. Її викладають у декількох форматах – як факультативи і як обов'язкові уроки для дітей різного віку. При цьому додав, що російську мову обрали понад 41 тис. учнів, українську - 180 дітей, стільки ж - кримськотатарську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки виступили проти обов'язкової російської в школі

Дитячу письменницю Ларису Ніцой обурила ситуація з вивченням російської мови в одній із харківських шкіл. Ніцой зазначила, що директори умисне чинять порушення.

"На зборах батькам роздають заяви, де вони ніби добровільно просять дирекцію запровадити урок російської мови", - розповідає вона та попереджає батьків, що це маніпуляція та порушення.

Зараз ви читаєте новину «У Криму відновили навчання українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі