вівторок, 01 квітня 2014 15:44

В єдиній україномовній школі Євпаторії намагаються зберегти українські класи

Автор: ua.racurs.ua
  Євпаторійська хода в вишиванках у вересні 2013 року
Євпаторійська хода в вишиванках у вересні 2013 року

Євпаторія може залишитися без школи з українською мовою навчання.

"Намагаємося зберегти класи з українською мовою навчання, щоби на кожній паралелі було хоча б по одному такому класу", - у коментарі "Гал-інфо" розповіла директор школи №13 Ольга Тимошенко.

Раніше директор повідомляла нам про те, що батьки масово забирають дітей з навчального закладу та тікають з Криму. Тепер, за її словами, масовий відплив учнів зі школи закінчився, є хіба що поодинокі випадки.

На запитання про те, чи залишать у школі українську мову навчання, Ольга Тимошенко відповіла: "За останньою інформацією, яка у мене є, школа все-таки має бути з двома мовами навчання - українською та російською. Залишається певна кількість батьків, які хочуть, щоб їхні діти вчилися українською. На кожній паралелі намагатимемося залишити один клас із українською мовою навчання, навіть, якщо там навчатиметься лише 8 учнів".

І продовжила: "Поки що маємо такі новини, і цим тішимося. Якщо на кожній паралелі нам дозволять мати український клас, то це буде дуже добре. Батьки матимуть можливість навчати дітей тією мовою, яку вважають за потрібну".

Що ж до ситуації в місті, директор школи зазначила, що в Євпаторії всі перебувають у стані загальної ейфорії, панікують тільки українці: "Всі раді, щасливі, впевнені, що Путін створить їм рай, а на зарплати, мовляв, можна і почекати. Люди впевнені, що, з'єднавшись із Росією, буде комунізм – дешевий бензин та продукти, високі зарплати… Переконувати когось у протилежному нема сенсу, бо їм неможливо щось довести".

Також директор школи поділилася загальними переживаннями, що побутують серед вчителів: "Ми змушені будемо отримати російський паспорт, бо не матимемо права працювати. Але переймаємось, чи Україна не вважатиме після цього нас зрадниками. Насправді ми тут - заручники, від нас нічого не залежить, що можемо, те й робимо: намагаємося зберегти класи та викладання українською мовою, заспокоюємо дітей, аби хоч якось пристосуватися до цього життя…".

Як розповіла Ольга Тимошенко, вчителі і персонал єдиної україномовної школи в Євпаторії далі залишається без зарплати й авансів (ідеться про зарплату за березень). Гроші все обіцяють виплатити, відбиваючись фразою: "Буде найближчим часом".

Зараз ви читаєте новину «В єдиній україномовній школі Євпаторії намагаються зберегти українські класи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі