понеділок, 12 березня 2018 16:23

Львів'янка озвучує мультики українською мовою у себе вдома

Львів'янка озвучує мультики українською мовою у себе вдома
Мар'яна Янкевич створила студію озвучки у власній квартирі. Фото: Дивись.інфо

Львів'янка Мар'яна Янкевич озвучує мультики українською. В її виконанні заговорили герої японських аніме. В роботу вкладає весь свій вільний час. З техніки має комп'ютер і мікрофон.

Мар'яна працює у власній квартирі. У "репертуарі" акторки п'ять основних голосів – бабця, дитина, сексуальна жінка, дурненька дівчинка та, свого роду, живий тембр. Також є особливий голос — для оглядів на власному каналі YouTube. Про це повідомляє Дивись.info.

Вона професійна акторка, яка закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка. Вона отримала спеціальність театрознавство. Зараз їй 26 років. Вона виховує маленького сина.

Має статус провідної голосової акторки на порталі "FanVox". Навіть їздила читати лекції на фестивалі. Коли у 2016 році народила сина, їй довелося трохи збавити темп. Тим часом керівник потралу "FanVox" закрив сайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український дубляж популярний серед українців, оскільки він дешевший - ЗМІ

Львівська акторка не припинила працювати. Через колегу АдріанаZP вона познайомилася зі "Струґачкою" - каналом на YouTube. Тепер бере участь у різних проектах "Струґачки".

"На мені, наприклад, дитячі ролі або бабусі. От у серіалі "Дивні дива" я озвучувала маленьких хлопчиків", - каже Мар'яна.

Мар'яна - працює на волонтерських засадах, бо її робота не приносить заробітку. Допомагає чоловік. До своєї роботи львів'янка ставиться серйозно та, імовірно, відчуває, що на її плечах лежить відповідальність за популяризацію україномовних фільмів і серіалів.

"Коли почнеться популяризація, з'явиться масовий глядач, ми зможемо якось "вигрібати" у плані грошей. Тоді би ми змогли купувати права на озвучку. Так працюють телеканали і студії. Все впирається у кількість глядачів. Їх небагато", – говорить акторка.

Продавати озвучені матеріали - це дуже важко. Адже російський контент на YouTube - безкоштовний. Свідомих людей, які будуть викладати гроші за контент, дуже мало. Платити ж правовласникам з власної кишені голосові актори не зможуть, бо це величезні гроші.

Україномовні мультфільми для Youtube створюють Сергій Турченко з дружиною Альоною. Вони живуть у Лисичанську Луганської області. У створенні мультиків їм допомагає 3-річний син Максим. Його перші роки життя припали на воєнні дії та звільнення Лисичанська від окупантів.

"Напевно, саме тоді ми змогли збагнути значення України та української мови для нас, а особливо для нашої дитини. Звісно, коли дитина зовсім маленька, вільного часу небагато. А коли трішки виросла і почала цікавитись мультиками, ми побачили, що добрих, приємних та корисних їх не так багато, тим паче українською мовою. Тому разом з дружиною вирішили спробувати зробити щось своє – дитині сподобалось", - розповідає Сергій.

Зараз ви читаєте новину «Львів'янка озвучує мультики українською мовою у себе вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі