четвер, 27 грудня 2018 13:10

Мовні лекції транслюють у торгових центрах

Мовні лекції транслюють у торгових центрах
Школяр читають лекції з української мови на радіо. Фото: vseosvita.ua

Черкаські школярі створили та озвучили 20 аудіо-лекцій із української мови. Так вирішили боротися із суржиком і привчати людей грамотно розмовляти.

Лекції тривають до 5 хв і транслюються по радіо під час шкільних перерв і в торговельних центрах. Учні розповідають про те, як наголошувати слова і вчать правильному лексичному вживанню, повідомляє vseosvita.ua.

"Радіо-уроки - це важливо, у такий спосіб краще запам'ятовуються слова. Наприклад, говорять слово "здача", а українською правильно "решта", на "шопінг" краще називати "закупи", - говорить школярка місцевої гімназії Дар'я Коганова.

До запису аудіо-лекцій школярі ретельно готуються, використовуючи наукові посібники дослідників мови, допомогають вчителі. Попит на лекції такого формату поступово збільшується, уже отримала замовлення від місцевих підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як помиляються українці, говорячи про свята

"Ми переконались, що практичне значення таких соціально-важливих проектів дуже велике. Відчуваємо потребу діяти саме в цьому напрямі. І, в перспективі, готові співпрацювати з різними підприємствами й оволодівати їхньою тематикою", - розповідає Ірина Топчій, директорка Черкаської міської гімназії №7.

У Волинській області ввели мораторій на використання російськомовного культурного продукту до моменту повного припинення окупації території України. Відповідне рішення прийняли під час пленарного засідання 22 сесії Волинської обласної ради 20 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Мовні лекції транслюють у торгових центрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі