субота, 29 вересня 2012 17:47

Україна продукує біоматеріал — людей. Тим і цікава Росії

Автор: Фото: Peter Schrank/economist.com
 

Суть проблеми протиріч між українцями полягає у суцільній брехні. Ця брехня породжена не сьогодні і не вчора, вона йде крізь століття. Перше, що потрібно — це відчистити усю нашу історію: хто ми? що ми? звідки походимо? Починаючи від заснування Київської Русі і до новітньої історії про УПА — це все брехня. Люди на сході і на заході — це два окремі цивілізаційні проекти. Має бути державне субсидіювання на вивчення історії з різних напрямків і поглядів.

Росія виділяє шалені кошти на розвиток та самоідентифікацію нації. Росіяни ж не мають свого суб'єкту федерації. Якщо вони кажуть росіяни, то без України та Білорусі обійтися не зможуть. З цього і починається уся брехня: заяви Путіна про роль України та її внесок у Другу світову війну. А як же ж без внеску, якщо туди й назад прокаталася суцільна війна по Україні. Ніхто ніякої відповідальності не поніс. Не було зосереджено нормального війська, щоб захищало державу. За це мало відповідати керівництво комуністичної партії. Але нам зараз говорять, що ми маємо червоні прапори вішати на наші будинки. Ця брехлива історія була і нам її продовжують нав'язувати.

Попри всі легенди про багатство України, вона є надзвичайно бідною державою. Практично ресурсів дуже мало, енергоносіїв немає, коштовностей у вигляді золота і діамантів немає. Немає того, на чому виїжджає увесь світ. Але у нас щось інше. Чим ми привабливі, наприклад, тій же Російській Федерації: вона має 13% поверхні планети Земля, 40% природних багатств і лише 2,5% населення світу. Основне багатство України — це населення. І так було завжди. От у Англії за злочин відрубували руку, у Багдаді вбивали, а тут нікому нічого не відрубували. Тут били батогами, бо робоча сила була дефіцитом.

Наша територія продукує біоматеріал, який може бути робочими руками у найважчих роботах. Чому було кріпосне право? Бо люди за безцінь працювали і створювали національний валовий продукт. А окуповували її приїжджі люди, поміщики. Їм продавалася та територія разом із людьми. Коли з'явився Радянський Союз, то вони зрозуміли, що робочу силу можна ще й транспортувати. Можна звинуватити у будь-якому злочині й за безцінь експлуатувати. Так як популяція людей в Україні дуже швидко відновлюється, то її можна черпати нескінченним потоком. Проте, якщо вибрати критичну масу, то популяція може вже не відновитися. Скажімо, у 30-60 роках вивели критичну масу. Тому й вигідно спотворювати історію, колоти територію по мові й ще якихось ознаках.

Якщо історію відкрити, то люди почнуть усвідомлювати, що вони творці процесу. У нас люди з рабською свідомістю. Потрібно відновлювати свідомість вільної людини, але на це потрібно багато років — близько 100. Однак за ті роки знов щось може статися.

Адріан ФІТЬО, керівник ГО "Спілка консультантів "Експерт-група"

Зараз ви читаєте новину «Україна продукує біоматеріал — людей. Тим і цікава Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

98

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі